Playlista

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Adrian1234

Re: Playlista

Post autor: Adrian1234 »

Cipher System - Torn Between Realities
Five Finger Death Punch - Legacy

Cipher System jest kolejnym dowodem na to co często powtarzam: "Christian Älvestam jest muzycznym Midasem, który wszystko czego się tknie (gdy jest głównym wokalistą) zamienia się w złoto.". Zespół wcześniej brzmiał jak podróbka Sonic Syndicate z którego ktoś usunął chwytliwe refreny, natomiast po dołączeniu do nich Christiana Älvestama zaczęli przypominać trochę lżejszą i prostszą wersję Solution .45 a jednocześnie dołączyli do grona najlepszych.
Five Finger Death Punch po wydaniu trzech nieciekawych albumów nagle powrócili do dawnej formy, zupełnie jakby ten album miał wyjść w 2012 roku ale się gdzieś zagubił i odnalazł dopiero w 2026 roku.
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Adrian1234 pisze: sob sie 01, 2026 6:48 pm Cipher System - Torn Between Realities
Nawet nie wiedziałem, że coś nowego wydali. "Central Tunnel Eight" nawet lubię (i mam w kolekcji), więc chętnie sprawdzę wspomnianą epkę.
Awatar użytkownika
Adrian1234

Est pisze: pn sie 03, 2026 9:07 am
Adrian1234 pisze: sob sie 01, 2026 6:48 pm Cipher System - Torn Between Realities
Nawet nie wiedziałem, że coś nowego wydali. "Central Tunnel Eight" nawet lubię (i mam w kolekcji), więc chętnie sprawdzę wspomnianą epkę.
Jeżeli lubisz Scar Symmetry i Solution .45 to powinno Ci się spodobać, jednak jeżeli spodziewasz się brzmienia jak na wcześniejszych albumach Cipher System to możesz się rozczarować :).
Awatar użytkownika
sebastian

Post autor: sebastian »

Cisnę roadburncore: Kylesa, 16 (teraz "Deep Cuts..."), planuję jeszcze późny Converge dzisiaj.

Wcześniej stonery, głównie Fu Manchu.
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Mastodon - Marrow Deep
Triosphere - Oceans Above, Stars Below
Noveria - Becoming After

Triosphere warte 12 lat czekania 8-)
Awatar użytkownika
sonen

Post autor: sonen »

Arena - Double Vision
Fates Warning - No Exit
Awatar użytkownika
Adrian1234

Gorod - The Ember Gone
In This Moment - Witch
Mastodon - Marrow Deep
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Adrian1234 pisze: sob sie 29, 2026 1:24 pm In This Moment - Witch
No i jak? Mi na razie dwa razy przeleciał i nic nie zostało w głowie. Z ich poprzednią płytą miałem podobnie, ostatnio na dłużej zatrzymałem się przy "Mother" i "Ritual", ale nadal uważam, że po "Blood" to ich granie to mocny zjazd z górki (a już "Blood" był dużo słabszy od poprzednich). Zdecydowanie bujanie się In This Moment z muzykami Motionless In White nie wyszło im na dobre.
Awatar użytkownika
Adrian1234

Est pisze: sob sie 29, 2026 6:41 pm
Adrian1234 pisze: sob sie 29, 2026 1:24 pm In This Moment - Witch
No i jak? Mi na razie dwa razy przeleciał i nic nie zostało w głowie. Z ich poprzednią płytą miałem podobnie, ostatnio na dłużej zatrzymałem się przy "Mother" i "Ritual", ale nadal uważam, że po "Blood" to ich granie to mocny zjazd z górki (a już "Blood" był dużo słabszy od poprzednich). Zdecydowanie bujanie się In This Moment z muzykami Motionless In White nie wyszło im na dobre.
Ja akurat w dyskografii najbardziej lubię okres A Star-Crossed Wasteland, Blood, Black Widow i ewentualnie jeszcze Ritual. Mother i Godmode mi kompletnie nie podeszły a Witch oceniłem na 7/10 (po 4 odsłuchaniach), bez zachwytów ale uważam album za krok w dobrą stronę, takie bardziej energiczne granie i nawet trochę screamów wróciło, obyło się też bez tych sztucznie złagodzonych smętków jakich było pełno na poprzednich dwóch albumach.
Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

Najlepszy kumpel mi od jakiegos czasu wierci dziure w brzuchu, zebym wysluchal nowa plyte Worm - Necropalace, wiec slucham.
A wczesniej pierwsze cztery plyty Helstar.