Ruskie licencje

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Strati

Post autor: Strati »

Atreju pisze:Strati napisał:Atreju napisał:A Polska to nie bałtycki kraj?Nie chodzi o dostęp do Bałytku, ale etniczne podłoże bałtyckieCo ty nie powiesz kotekKażdy to wie!Widzę, że ciężko z rozpoznaniem ironii u niektórych.
Strati pisze:Atreju napisał:A Polska to nie bałtycki kraj?Nie chodzi o dostęp do Bałytku, ale etniczne podłoże bałtyckie
Atreju pisze:A Polska to nie bałtycki kraj?
Nie każdy, bo w przeciwnym wypadku mogłaby rozpętać się burza że Warmia i Mazury to też Bałtowie
EOT
Piospy

Post autor: Piospy »

Niektóre rzeczy z IROND czy CD-Maximum, mają książeczkę - niektóre nie mają i wyglądają jak klasyczny pirat.
Wydaje mi się że skoro to wydania licencyjne, to artysta, czy wytwórmnia ma z tego działke...
Czasem dodają japońskie bonusy
Jakościowo jednak (o nadruku i poligrafii mowa) zazwyczaj są gorsze.
Pytanie czy jesli sprzedaż poza krajami bałtyckimi jest nielegalna, to czy kupowanie także?

Post autor: pan_Heathen »

IronD to wydania często LEPSZE niż zachodnie, z lepszej jakości poligrafią i CD. Ale i tak unikam
Piospy

tak naprawdę jak kupuję w sieci - to nie boję się tylko kupwac digipacków
za to sie piraci nie biorą

Post autor: Sanctified »

Piospy pisze:tak naprawdę jak kupuję w sieci - to nie boję się tylko kupwac digipackówza to sie piraci nie biorą
Zwasze możesz się naciąć na licencje Scarecrow (Ameryka Południowa), których status wydaje się być podobny do tych z IronD i CDMaximum.

mam chyba 2 rzeczy ze Scarecrow - bardzo fajnie wydane

Post autor: Władca Much »

Mam jedną płytkę z Moon Records (UA).
...o książeczce pozytywnie można napisać tyle ...że jest.
Natomiast jeśli chodzi o tłoczenie - wydaje mi się, że dobrze wykonane, gdyż nic się nie tnie, a niektóre zachodnie płytki jakieś remiksy czasami robią ;]