Cannibal Corpse

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

<t>1/4 życia</t>
S.IX

Post autor: S.IX »

<t>zespol z pewnoscia zasluzony dla swego gatunku... ja jednak nigdy do konca nie bylem ich wielkim fanem.. czasem wezmie mnie cos na sluchanie jakiejs ich plyty, ale to sporadycznie.. ja osobiscie wole drugie wcielenie Cannibali.. Chris spiewal malo wyraznie, a poza tym maniera Fischera przemawia do mnie dobitniej...</t>
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

<t>Kilka albumów znam, lubię, ale słucham stosunkowo rzadko, chyba że najdzie mnie ochota na rzeź</t>
S.IX

Post autor: S.IX »

<t>ja mam podobnie, ale z ekstremy, jak mnie najdzie ochota, to siegam po Deicide... tam przynajmniej jest melodia (dziwne moze, ale dla dla mnie jest)</t>
Sebol

Post autor: Sebol »

Ależ w CC też jest melodia i to całkiem sporo wbrew pozorom. Ta kapela to taki melodic wśród brutal deathowych bandów

Post autor: Atreju »

Główny riff z "Hammer smashed face" można niemal nucić przy goleniu.
Fajna scena z koncertu Cannibali w filmie "Ace Ventura". Zresztą Jim Carrey był wielkim fanem CC i wykonał z nimi Hammer... na scenie w pełnej wersji sceny z filmu.
http://pl.youtube.com/watch?v=8iv3HqRJP3w
Awatar użytkownika
zbigniew_ramirez

Post autor: zbigniew_ramirez »

Jeden z moich ulubionych bandów. Pierwszy zespół deathmetalowy, który poznałem. Dźwiękowa rzeź w ich wykonaniu jest dla mnie definicją gatunku. Cenię sobie zarówno albumy z Barnesem jak i Fisherem. Żadna pozycja w ich dyskografii mnie nie zawiodła, jednak najrzadziej wracam do "Gore Obsessed". Dawno ich nie słuchałem, toteż muszę sobie odświeżyć ich dyskografię.

Post autor: Last Axeman »

Szykuje się świeży ochłap mięska o tytule "Evisceration Plague". Ukaże się 2 lutego 2009 roku pod banderą Metal Blade. Produkcja - Erik Rutan.
evildead

Post autor: evildead »

najlepszy okres to ostatnia płyta z Krzysiem i pierwsza z Grzesiem - potem zaczęli działać jak manufakturka wyrzucająca podobne do siebie solidne płyty. Aczkolwiek jakby kiedyś grali w sąsiedztwie to polecam, zwłaszcza że ich koncerty sa stosunkowo niedrogie.
Cronos

Post autor: Cronos »

http://www.amazon.com/Evisceration-Plag ... 886&sr=8-3
Pod tym linkiem można posłuchać fragmentów nowych kawałków z nadchodzącej płyty "Evisceration Plague".Według mnie można sie spodżiewać albumu pdobnego do "Kill".

Wróć do „Zespoły”