Niewybaczalne

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Oenologist

Niewybaczalne

Post autor: Oenologist »

Mamy przed sobą album zespołu A, będącego przedstawicielem naszego ulubionego gatunku - X Metalu. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, iż dostarczy nam niemało radości, lecz jednak, wbrew oczekiwaniom okazuje się, iż miast banana na ryju krzywimy się niczym po zjedzeniu czegoś z McDonalds. Jaki jest powód takiego obrotu sprawy? Istnieją następujące możliwości:
Żenujące kompozycje
- Czyli staramy się to wszystko poskładać, ale nam nie wychodzi - KOMPOZYTOR
Braki techniczne
- Fajnie wyglądamy z instrumentami, ale grać to za cholerę nie potrafimy - TECHNIK
Brzmienie do dupy
- Piwnica, komórka, syntetyk, finnvox...Możliwości jest wiele - AUDIOFIL
Brak oryginalności
- Swego nie znamy, to cudze gramy - ANTY-KOPISTA
Konflikt ideologiczny
- Nie słucham ich, bo ich Szatan obraża mojego Jezusa/ich Jezus obraża mojego Szatana - IDEOLOG
Inne
- Opcja dla niezdecydowanych i dla tych, których nie satysfakcjonuje żadna z powyższych opcji - MARUDA
No więc powstaje teraz pytanie: która z powyższych opcji jest w stanie odrzucić Was od albumu, który potencjalnie powinien Wam podejść? Czego nie jesteście w stanie albumowi wybaczyć?

Post autor: sidknot »

Daję Inne - Wkurzający Jęczący Zawodzący Wokal

Post autor: khan »

oryginalność, bo album musi mieć to coś żeby został choć na chwilę zapamiętany

Post autor: Last Axeman »

Każda z 4 pierwszych, wymienionych mozliwości jest w stanie mnie odrzucić. Ideologia jest mi obojętna. Wolność słowa i wyznania w końcu panuje więc nic mi do tego
K0stek

Post autor: K0stek »

Jeśli już miałbym zdecydować się na jedną opcję to byłby to brak oryginalności. Oczywiście zdarza się, że album który nie wnosi wiele nowego brzmi świeżo i po prostu chce się go słuchać, lecz zbyt wiele krążków to bezmyślne powielanie starych, ogranych schematów.

Post autor: progmetall »

kolejny nudny temat.....

Post autor: Ivanhoe »

Żenujące kompozycje>Braki techniczne>Brak oryginalności>Brzmienie do dupy>>>>>>>>>>Konflikt ideologiczny
Od najbardziej niewybaczalnych do najmniej. Tak generalnie piszę, bo trzeba (przynajmniej u mnie) rozgraniczyć o jaki gatunek chodzi.
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

progmetal pisze:kolejny nudny temat.....
Nudny, bo trzeba pomyśleć, miast wyklepywać cyferki i bawić się w listy, nie?

Post autor: Piccolo »

Last Axeman pisze:Każda z 4 pierwszych, wymienionych mozliwości jest w stanie mnie odrzucić. Ideologia jest mi obojętna. Wolność słowa i wyznania w końcu panuje więc nic mi do tego
Ale tu nie chodzi o to, żeby zabronić im tego grać, tylko o to żeby samemu nei słuchać tego co obraża wartości, które wyznajesz. Przynajmniej ja tak to odebrałem.
Sam też wybrałem opcję nr 5, choć 1 - 3 potrafią mnie też w stanie odrzucić od albumu. Brak oryginalności niekoniecznie. Nieoryginalne albumy też mi się podobają, tak długo jak muza na nich jest podobna do tego co gra AC/DC czy Motorhead
Not all that is over, is past...
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Oenologist pisze:progmetal napisał:kolejny nudny temat.....Nudny, bo trzeba pomyśleć, miast wyklepywać cyferki i bawić się w listy, nie?
progmetal pisze:kolejny nudny temat.....
Też mi wielkie myślenie , Ivanhoe napisał , można temat opuścić