Unsun - The End Of Life (2008)

Krążki killerskie i kompromitujące. Oryginalne i wtórne. Przełomowe i te, które duch czasów przegapił. Dyskutujcie bez wytchnienia.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Stranger

Post autor: Stranger »

Zero konsekwencji w wystawianiu ocen. Żenada, dopasuj skalę, do Ciebie się ona nie dopasuje.
Ograniczony jest ten, kto nie rozumie słowa pisanego. Ani razu nie napisałem o lubieniu, lecz miałem na myśli DOCENIENIE czegoś czego się nie lubi.
"Zawsze był skomercjalizowany" vs. "muzyka dopiero stawała się popularna".Żenada. ZERO, absolutnie ZERO logiki.
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Stranger pisze:Nie wystawiam oceny na podstawie jej wpływu na Scenę, inspirogeności, czy poziomu technicznego kompozycji, ani nic niczego innego co dałoby się ocenić obiektywnie. To, czy dany krążek jest dobry/chujowu/świetny/genialny/słaby, czy klaszcze u Rubika itd. zależy tylko i wyłącznie od subiektywnego spojrzenia słuchacza, które ludzi zwykli nazywać "gustem".
klawiszy
Skomercjalizowana w stosunku do thrashu, heavy metalu, czy tzw. klasycznego power metal.
1. Coś, co nie jest popularne nie może być skomercjalizowane.
2. Komercja = nastawienie na zysk.
To są 2 aksjomaty, podważanie ich nie ma sensu.
Sęk w tym, że Ty to próbujesz robić.
Awatar użytkownika
sarcofag

Post autor: sarcofag »

Ivanhoe pisze:1. Coś, co nie jest popularne nie może być skomercjalizowane.2. Komercja = nastawienie na zysk.To są 2 aksjomaty, podważanie ich nie ma sensu.Sęk w tym, że Ty to próbujesz robić.
1.Czyli skomercjalizowac mozna tylko popularne rzeczy?
2.Komercja zatem zaczyna sie po wyjsciu z garazu i z podpisaniem kontraktu. Sa zespoly niekomercyjne oprocz tych co nagrywaja dla siebie po kasecie i chowaja do szuflady? Czy ktos nagryawjac jedna kopie plyty jest komercyjny?

Dobra, wyjaśniłeś, że ocena obiektywna jest zUa, więc się nie kompromituj dalej.
Coś, co nie jest popularne nie może być skomercjalizowan
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Sebol

Post autor: Sebol »

Stranger pisze:Dla mnie najlepsze krążki z tzw. "metalu symfonicznego" to najwyżej 4/10.
Stranger pisze:Niby dlaczego mam doceniać takie "Once"? Dlatego, że uważam ten krążek za wybitny w swojej beznadziejności?Dlatego, że nie mogę znieść plastikowe brzmienie i wkurzających klawiszy.Może dlatego, że nie jestem w stanie wysłuchać go choćby do połowy?
Powiedział koleś, który uwielbia Symphony X

Sebol

Post autor: Sebol »

No ale nie widzisz jawnej niekonsekwencji w swoim guście?

Sebol pisze:No ale nie widzisz jawnej niekonsekwencji w swoim guście?
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Panowie coraz bardziej odchodzicie od głównego tematu...
Stranger

Last Axeman pisze:Panowie coraz bardziej odchodzicie od głównego tematu...

Wróć do „Płyty”