Unsun - The End Of Life (2008)

Krążki killerskie i kompromitujące. Oryginalne i wtórne. Przełomowe i te, które duch czasów przegapił. Dyskutujcie bez wytchnienia.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
sarcofag

Post autor: sarcofag »

Ivanhoe pisze:He, no tutaj to wychodzi chyba ułomność języka polskiego. Przydałoby nam sie z 10 czasów więcej.Dla przypomnienia moja wypowiedź:"Coś, co nie jest popularne nie może być skomercjalizowane.",którą Ty interpretujesz jakobym napisał"Coś, co nie jest popularne nie może zostać skomercjalizowane."
Ivanhoe pisze:Chodziło mi rzecz jasna o początkowy okres ich twórczości, który zaczął się na poważnie w 1996 roku.
No ale jaja, a coz mogles wymyslic, tak chyba kazdy zespol mial przed podpisaniem kontraktu, no LOL ameryke odkyrles. Do tej definicji z wikipedii notabene dotyczacej chyba handlu nie muzyki pasuje jak ulal

Post autor: Ivanhoe »

sarcofag pisze:"moze byc skomercjalizowane" bo mozna to zrozumiec jako zamiar albo stan juz istniejacy.
Chodzi oczywiście o stan istniejący. Gdybym miał na myśli zamiar, to zamiast "być" napisałbym "zostać". Na w kierunach filologicznych byłem, wprawdzie nie jęz.polskiego, ale podstawowe formy jeszcze rozróżniam.
Sebol

Post autor: Sebol »

Stranger pisze:Powiedział zwolennik metalowej brutalności, szczególnie tej którą można odnaleźć w muzyce jego ulubionego Dream Theater. Fan grindu, który w takim samym stopniu nie lubi krótkich kawałków, jak kocha "Trzeciego Keepera".
Stranger pisze:Proszę Cię, gdzie Nightwish, a gdzie Symphony X? W SX jest plastikowe brzmienie, wyeksponowane klawisze, a kawałki składają się z samych melodyjek?
No właśnie oprócz plastikowego brzmienia to wszystko by się zgadzało.
Symphony X ma dość wyraźnie wyeksponowane klawisze, dużo tam elementów "symfonicznych" (którym ponoć nie dajesz więcej jak 4/10) oraz kawałki składają się jednak w przeważającej części z melodyjek. Więc jak to jest z twoją konsekwencją wygłaszanych poglądów?

Post autor: Morgenstern »

Miałem w środę nieprzyjemność być na koncercie UnSuna. Na żywo wypadają jeszcze gorzej niż na płycie (ciężko w to uwierzyć, ale jednak). Aya to powinna zająć się graniem na harfie i lepieniem pierogów w domu, a nie śpiewaniem, bo wyraźnie nie ma do tego smykałki.
Przyjęcie lubelska publiczność zgotowała im odpowiednie do muzyki jaką grają. 70% ludzi wyszło z klubu przed ich występem, w czasie koncertu poleciały w kierunku zespołu jakieś bluzgi na które odszczekiwał w nienajlepszym stylu Heinrich. Na koniec jeszcze zostali wygwizdani. W sumie to jestem przeciwny takiemu zachowaniu, bo jak komuś się nie podoba to niech idzie do domu i dupy nie zawraca, ale skoro muzyk ze sceny wyzywa ludzi od cwelów to i gwizdy nie są niczym dziwnym.
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

http://uk.youtube.com/watch?v=VhWxBXBSCk8
Varius Manx
Kirk

Post autor: Kirk »

Jeśli chodzi o album to posłuchałem półtora kawałka i... wyciąłem w pień.
Awatar użytkownika
Oenologist

Kirk pisze:Jeśli chodzi o album to posłuchałem półtora kawałka i... wyciąłem w pień.
Heh, ja tylko posłuchałem kilka kawałków z YouTube. Ale na pewno jest to lepsze niż Arondight

Post autor: Raf »

No nie, Lipnicka ma znacznie lepszy głos.
A ta panienka z Unsun ma główny atut, że ładnie się prezentuje, to wszystko.

Raf pisze:Oenologist napisał:http://uk.youtube.com/watch?v=VhWxBXBSCk8Varius ManxNo nie, Lipnicka ma znacznie lepszy głos.A ta panienka z Unsun ma główny atut, że ładnie się prezentuje, to wszystko.
Chodziło mi o samą stylistykę
A co do prezentacji, to się zgadzam.

Post autor: Sebol »

Raf pisze:Oenologist napisał:http://uk.youtube.com/watch?v=VhWxBXBSCk8Varius ManxNo nie, Lipnicka ma znacznie lepszy głos.A ta panienka z Unsun ma główny atut, że ładnie się prezentuje, to wszystko.
Zwłaszcza dobrze prezentują się jej suty widoczne jak pokrętła w kasprzaku

Wróć do „Płyty”