NWOPHM

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Olej

Post autor: Olej »

Wiwern pisze:rewolucyjnej, jak na nasze realia, ale za granicą nie mającej już prawa robić takiego wrażenia
no to o czym my w ogole gadamy, jaka polka swiatowa jak sam piszesz ze na zachod startu nie mialo

Post autor: Wiwern »

Spunk brzmi chujowo po prostu
Heavy Metal Świat
ten anglojęzyczny zlepek utworów z jedynki i trójki brzmiał... dość specyficznie. Nie da się ukryć, że była w tym jakaś moc, jakaś rzeźnia, jak na tamte czasy. Szkoda tylko, że tak musiał brzmieć zespół, grający na ogół bardziej "miękko". Na tej płycie wyszło lekkie zatwardzenie. Da się słuchać, ofkorz, ale efekt spłaszczenia jest zauważalny. BTW: robił to Jos Kloek, ten sam gość, co wydał debiut Kata, tyle że to drugie mu akurat lepiej IMO wyszło (też kontrowersyjne brzmienie, ale pogłębiające klimat muzy granej przez zespół).

Wiwern pisze:Nie czytasz moich postów ze zrozumieniem, więcej Oleju! (wiesz, gdzie)
no masz racxje, nie mam pojecia co konkretnie chcesz pokazac
rozumiem tylko ze udowadniasz ze od zachodu dzielila ich przepasc

Chcę ukazać, że na polskiej scenie był ogromny potencjał, który z takich, a nie innych powodów został zaprzepaszczony, ot co.

Wiwern pisze:Chcę ukazać, że na polskiej scenie był ogromny potencjał, który z takich, a nie innych powodów został zaprzepaszczony, ot co.
i podajesz przyklad zespolu ktory wydal plyty na zachodzie i te plyty przepadly, przy czym sam tlumaczysz ze "na polskie realia" to bylo zajebiste, ale na zachod slabe

"na polskie realia" to bylo zajebiste, ale na zachod slabe Wink
na Zachód mogło być nie tyle zajebiste (chociaż kto wie...) ale na pewno bardzo dobre, przy odpowiedniej, minimalnej chociaż promocji w mediach, przy jakichkolwiek większych trasach koncertowych i większej kompetencji ludzi zaangażowanych w produkcję i dystrybucję polskich płyt za granicą.

Post autor: Raf »

Wiwern pisze:...a ja jeszcze dopowiem, że gdyby nie to wszystko, co Piciu wymienił, to płyta Turbo "The Last Warrior" i Katowy "Oddech Wymarłych Światów" były bythrashowymi klasykami Świata, a nie tylko Polski,ale to tylko takie moje gdybanie
Przepraszam, to jakiś nabór do internetowego kabaretu jest?

Post autor: sarcofag »

Patriotyzm w wydaniu rejtansko-martyrologicznym to nasza narodowa przypadlosc z ktorej jestesmy dumni. IMHo te plyty przepadly rowniez dlatego ze ktos zapomnial wydrukowac w dolnym rogu ksiazeczki napisu "czterdziesci i cztery".
firesoul

Post autor: firesoul »

Awatar użytkownika
Strati

Post autor: Strati »

Wiwern pisze:...a ja jeszcze dopowiem, że gdyby nie to wszystko, co Piciu wymienił, to płyta Turbo "The Last Warrior" i Katowy "Oddech Wymarłych Światów" były by thrashowymi klasykami Świata, a nie tylko Polski, ale to tylko takie moje gdybanie
Czy klasykami nie wiadomo, ale na pewno odgrywały by dziś znacznie bardziej "kultową" rolę poza Polską. Mam wrażenie, że przy powrocie popularności klasycznego grania dobrych kilka lat temu, coraz więcej płyt z całego świata dostawało rangę "płyt kultowych". Pewnie z tymi byłoby teraz podobnie.