Muzyka i Tolkien
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
evildead pisze:Mirandir napisał:Nie brałem pod uwagę Burzum, Isengard czy Gorgoroth, bo oni chyba tylko nazwy od Tolkiena zapożyczyli. Oenologist dzięki za listę, poszukam jakiś nagrań w internecie i posprawdzam.nie bardzo - mają na przykład numer o płaczącym orku
Masz na myśli to "wzruszające" coś? Nie wiem co to ma z Tolkienem wspólnego, bo z tego co pamiętam to słów tam żadnych nie ma.Mirandir pisze:Nie brałem pod uwagę Burzum, Isengard czy Gorgoroth, bo oni chyba tylko nazwy od Tolkiena zapożyczyli. Oenologist dzięki za listę, poszukam jakiś nagrań w internecie i posprawdzam.
Oenologist pisze:evildead napisał:bez Burzum zestawienie do dupy :>Właśnie się dziwiłem, że nie ma go na liście
evildead pisze:bez Burzum zestawienie do dupy :>
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Mirandir pisze:nie bardzo - mają na przykład numer o płaczącym orkuCytat:Masz na myśli to "wzruszające" coś? Nie wiem co to ma z Tolkienem wspólnego, bo z tego co pamiętam to słów tam żadnych nie ma.
Jeśli gdziekolwiek pojawia się słowo "ork" to już ma to coś wspólnego z Tolkienem, bo to on to słowo wymyślił.Masz na myśli to "wzruszające" coś? Nie wiem co to ma z Tolkienem wspólnego, bo z tego co pamiętam to słów tam żadnych nie ma.
Atreju pisze:Mirandir napisał:nie bardzo - mają na przykład numer o płaczącym orkuCytat:Masz na myśli to "wzruszające" coś? Nie wiem co to ma z Tolkienem wspólnego, bo z tego co pamiętam to słów tam żadnych nie ma.Jeśli gdziekolwiek pojawia się słowo "ork" to już ma to coś wspólnego z Tolkienem, bo to on to słowo wymyślił.
Mirandir pisze:nie bardzo - mają na przykład numer o płaczącym orkuCytat:Masz na myśli to "wzruszające" coś? Nie wiem co to ma z Tolkienem wspólnego, bo z tego co pamiętam to słów tam żadnych nie ma.
Nie sądze, że to Tolkien wymyślił to słowo, myślę że skądś je zapożyczył.Masz na myśli to "wzruszające" coś? Nie wiem co to ma z Tolkienem wspólnego, bo z tego co pamiętam to słów tam żadnych nie ma.
Jeśli gdzież pojawia się słowo ork to może również znaczyć, że piosenka dotyczy Warhammera, Forgotten Realms, albo 1000 innych systemów fantasy.