Ekstremalne albumy...

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
sarcofag

Post autor: sarcofag »

niezla prowokacja ten temat.
Oenologist

Post autor: Oenologist »

K0stek pisze:Oenologist napisał:Elend ma swój wpis na Metal Archives, więc myślę, że wszyscy fani muzyki metalowej powinni być zadowoleni.Eee, to znaczy, że brudasyA tak serio to nieźle mnie zachęciłeś. Sprawdzę aż.
Oenologist pisze:Elend ma swój wpis na Metal Archives, więc myślę, że wszyscy fani muzyki metalowej powinni być zadowoleni.
Ale zaciągnij całość, nie sugeruj się żadnymi zajawkami.

Post autor: K0stek »

Oenologist pisze:K0stek napisał:Oenologist napisał:Elend ma swój wpis na Metal Archives, więc myślę, że wszyscy fani muzyki metalowej powinni być zadowoleni.Eee, to znaczy, że brudasyA tak serio to nieźle mnie zachęciłeś. Sprawdzę aż.Ale zaciągnij całość, nie sugeruj się żadnymi zajawkami.
K0stek pisze:Oenologist napisał:Elend ma swój wpis na Metal Archives, więc myślę, że wszyscy fani muzyki metalowej powinni być zadowoleni.Eee, to znaczy, że brudasyA tak serio to nieźle mnie zachęciłeś. Sprawdzę aż.
Oenologist pisze:Elend ma swój wpis na Metal Archives, więc myślę, że wszyscy fani muzyki metalowej powinni być zadowoleni.
Przez myśl mi nie przeszło postąpić inaczej.

Post autor: sarcofag »

Martin Rev i Alan Vega i ich debiut. Co tu duzo gadac , niby banalne linie melodyczne wygrywane na syntezatorze przez Reva i oblakane, chore miauczenie Vegi do nihilistycznych tekstow. Taki na przyklad Frankie Teardrop, z tymi wrzaskami jest prawdpodobnie bardziej ekstremalny od wiekszosci metalu. Genialna amtosfera nienawisci i szalenstwa. Muzyka chora, zla i oblakana.

Post autor: Raf »

Ivanhoe pisze:I można zamknąć temat.
Ciekawe czemu ludzie wybierają niemal zawsze ten trochę mniej ekstremalny i ciut słabszy z pierwszych trzech albumów Venom?, chyba przez ten tytuł i okładkę
.

Post autor: jaqb »

Drugi krążek amerykańskich stoner-doomowych ćpunów ze Sleep to z pewnoscią jedna z definicji transu w muzyce metalowej. Zawiera tylko jedną kompozycję- tytułowe Jerusalem to ponadpięćdziesięciominutowy, podzielony na sześć części utwór. Ciężki i psychodeliczny, pięknie snujący się niczym opary najwyższej jakości zielska. Uwaga! Posiada właściwości hipnotyzujące i powoduje pociąg do substancji odurzających.
...samochody, bezbarwne budynki, z których każdy jest inny, szkielety świetlnych reklam unoszące się we mgle, szare popołudnie. W jakim to momencie Peru tak się skurwiło? Gazeciarze wykrzykując najświeższe wiadomości kręcą się pomiędzy pojazdami zatrzymanymi na skrzyżowaniu ulicy Wilsona i Santiago rusza powoli w stronę Colmena. On był jak to Peru, Zavalita, w jakimś momencie się skurwił.
Awatar użytkownika
Oenologist

Mnie tam nie ciągnęło do zioła po tym albumie, prawdę mówiąc
Ale stuff jest w istocie miażdżący. Ujmuje mnie totalna prostota riffów. Repetytywność i trans to niewątpliwie największe plusy tego wydawnictwa.
Aczkolwiek szkoda, że podzielono je na te kilka części...

Post autor: skullfucker skullfucker »

Idealnym młotem na czarownice jest bez wątpienia ostatni MANOWAR
K0stek

Post autor: K0stek »

jaqb pisze:Drugi krążek amerykańskich stoner-doomowych ćpunów ze Sleep to z pewnoscią jedna z definicji transu w muzyce metalowej. Zawiera tylko jedną kompozycję- tytułowe Jerusalem to ponadpięćdziesięciominutowy, podzielony na sześć części utwór. Ciężki i psychodeliczny, pięknie snujący się niczym opary najwyższej jakości zielska. Uwaga! Posiada właściwości hipnotyzujące i powoduje pociąg do substancji odurzających.
Nieludzki stuff.
Jak już jesteśmy przy "zielnych" klimatach nie można zapomnieć o:
DYM !

Miały być opisy Kostas