Kondycja dzisiejszych portali.

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
DaNail

Post autor: DaNail »

Takie fora mimo wszystko są potrzebne ludziom, którzy nie mają na codzień styczności z HEAVY METAL BROTHERS.
A dzięki serwisowi Powermetal udało mi się dotrzeć do naprawdę zajebistych kapel.
Krótko - nie zaglądam na serwis codziennie, ale chujowo by było jakby go nie było.

Post autor: Kamilbolt »

Myślę, że głównym czynnikiem odpowiedzialnym za taki stan rzeczy jest brak promocji muzyki metalowej w naszym kraju.
Odbija się to nie tylko na zespołach naszych i zagranicznych z wyjątkiem wiadomej czwórki, na koncerty których przychodzi po 50 tys. osób.
Również coraz mniej ludzi słucha metalu - współczynnik wynosi 1 do 10.
Może czas zacząć jakąś kampanię, dzięki której znalazło by się dla metalu oraz portali i czasopism internetowych miejsce w mediach. Bo póki nie pojawi się jakaś pzeciwwaga dla dody, rubika i innych szitów (czemu o naszych ikonach metalowych w ogóle się nie słyszy?), to będzie tak, jak będzie. Co tylko będzie pogłębiało kryzys portali metalowych, których za niedługo nikt nie będzie odwiedzał. Dojdzie do tego, że nikt w towarzystwie nowo poznawanych ludzi nie będzie chciał się przyznać do słuchania metalu.
Awatar użytkownika
Sanctified

Post autor: Sanctified »

Kamilbolt pisze:Myślę, że głównym czynnikiem odpowiedzialnym za taki stan rzeczy jest brak promocji muzyki metalowej w naszym kraju.
Przyczyną kiepskiej kondycji polskich portali internetowych, czyli tworów u podstaw których leży promocja muzyki metalowej, jest brak promocji muzyki metalowej? Czytasz czasem to, co piszesz?

Post autor: Olej »

Kamilbolt pisze:Myślę, że głównym czynnikiem odpowiedzialnym za taki stan rzeczy jest brak promocji muzyki metalowej w naszym kraju.Odbija się to nie tylko na zespołach naszych i zagranicznych z wyjątkiem wiadomej czwórki, na koncerty których przychodzi po 50 tys. osób.Również coraz mniej ludzi słucha metalu - współczynnik wynosi 1 do 10.Może czas zacząć jakąś kampanię, dzięki której znalazło by się dla metalu oraz portali i czasopism internetowych miejsce w mediach. Bo póki nie pojawi się jakaś pzeciwwaga dla dody, rubika i innych szitów (czemu o naszych ikonach metalowych w ogóle się nie słyszy?), to będzie tak, jak będzie. Co tylko będzie pogłębiało kryzys portali metalowych, których za niedługo nikt nie będzie odwiedzał. Dojdzie do tego, że nikt w towarzystwie nowo poznawanych ludzi nie będzie chciał się przyznać do słuchania metalu.
co to jest za wiadomo czworka, na kogo poza metallica przyszloby 50tys osob? moze maideni ale wydaje mi sie ze nawet jak na slaskim grali az tyle nie sciagneli

Post autor: KingOdin »

no, ale jeszcze access denied jest....
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Sanctified pisze:Kamilbolt napisał:Myślę, że głównym czynnikiem odpowiedzialnym za taki stan rzeczy jest brak promocji muzyki metalowej w naszym kraju.Przyczyną kiepskiej kondycji polskich portali internetowych, czyli tworów u podstaw których leży promocja muzyki metalowej, jest brak promocji muzyki metalowej? Czytasz czasem to, co piszesz?
Kamilbolt pisze:Myślę, że głównym czynnikiem odpowiedzialnym za taki stan rzeczy jest brak promocji muzyki metalowej w naszym kraju.
Nie bardzo zajarzyłeś, o co mi chodzi.
Na portalach i webzinach piszemy o wszystkim co związane jest z różnego rodzaju wykonawcami, przeprowadzamy wywiady i recenzujemy płyty, ale zastanawiamy się, dlaczego poza wykonawcami, którzy prześlą nam promówkę do zrecenzowania nikt więcej tego nie przeczyta i jaka jest tego przyczyna
PS. może po prostu chciałem poszukać przyczyny patrząc na to przez pryzmat rzeczywistości, jaka panuje w naszym kraju
Awatar użytkownika
Strati

Post autor: Strati »

Wygląda na to, że promocji potrzebuje nie muzyka, a portale
Ja korzystam z portali, przede wszystkim pod kątem niusów. Choć z tymi tez różnie bywa. Najwięcej o nowościach dowiaduję się w sumie z forów i dlatego nie dokładam cegiełki do modnej ostatnio nagonki na niepotrzebność tych tworów
Kamilbolt

Strati pisze:Wygląda na to, że promocji potrzebuje nie muzyka, a portale
I jedno, i drugie
evildead

Post autor: evildead »

Kamilbolt pisze:Sanctified napisał:Kamilbolt napisał:Myślę, że głównym czynnikiem odpowiedzialnym za taki stan rzeczy jest brak promocji muzyki metalowej w naszym kraju.Przyczyną kiepskiej kondycji polskich portali internetowych, czyli tworów u podstaw których leży promocja muzyki metalowej, jest brak promocji muzyki metalowej? Czytasz czasem to, co piszesz?Nie bardzo zajarzyłeś, o co mi chodzi.Na portalach i webzinach piszemy o wszystkim co związane jest z różnego rodzaju wykonawcami, przeprowadzamy wywiady i recenzujemy płyty, ale zastanawiamy się, dlaczego poza wykonawcami, którzy prześlą nam promówkę do zrecenzowania nikt więcej tego nie przeczyta i jaka jest tego przyczyna
Sanctified pisze:Kamilbolt napisał:Myślę, że głównym czynnikiem odpowiedzialnym za taki stan rzeczy jest brak promocji muzyki metalowej w naszym kraju.Przyczyną kiepskiej kondycji polskich portali internetowych, czyli tworów u podstaw których leży promocja muzyki metalowej, jest brak promocji muzyki metalowej? Czytasz czasem to, co piszesz?
a nie pomyślałeś że te wypociny sa po prostu chujowe?
Est

Post autor: Est »

Rzadko zaglądam na portale, więc nawet nie wiem jak się ma sytuacja z nimi - czasami wejdę na PMZ, ale to też nie często i głównie po to, żeby zobaczyć co nowego się pojawiło, albo żeby dodać ocenę i komentarz do jakiejś płyty. Recenzje czytam tylko wybranych płyt.