Missing Tide - Follow The Dreamer [2009]
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
Missing Tide - Follow The Dreamer [2009]
Słucham pierwszy raz i nie mam cienia wąptliwości, że to jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza płyta w kategorii melodic heavy w tym roku. Duńscy weterani zmontowali konkretną ekipę i wysdmażyli zestaw wysmakowanych, dojrzałych a przy tym chwytliwych i przebojowych numerów
[link widoczny dla zalogowanych]
Płyta dostępna w całości
[link widoczny dla zalogowanych]
Płyta dostępna w całości
IMO cała płyta bardzo dobra, lekka, swobodna, z całą masą mocnych, rasowych riffów (chociaż umiesczony na myspace Victim Of A Crime faktycznie jest najsłabszy na płycie).
Brockmann śpiewa liniowo ale do tej muzyki taki styl akurat bardzo dobrze pasuje. A Twój zarzut tym bardzie mnie dziwi, że to były wokalista Evil Masquerade.
Brockmann śpiewa liniowo ale do tej muzyki taki styl akurat bardzo dobrze pasuje. A Twój zarzut tym bardzie mnie dziwi, że to były wokalista Evil Masquerade.
- Sanctified
Obecnie ten zespół w ogóle nie posiada rozpoznawalnego stylu. I właśnie pojawienie się w zespole Apollo było dla Flymana początkiem końca.Kamilbolt pisze:Tyle tylko, że dopiero od momentu przybycia genialnego Apollo EM ma tak niepowtarzalny styl, jak obecnie.
Nie wypada się nie zgodzić z tym stwierdzeniem. Zajebista rzecz. Bardzo dobry wokal, świetne melodie i brak słabego numeru.firesoul pisze:Słucham pierwszy raz i nie mam cienia wąptliwości, że to jedna z najlepszych, o ile nie najlepsza płyta w kategorii melodic heavy w tym roku.
W dodatku przeprężny hymn "Long Live The Heroes" na zakończenie.
Długo oczekiwany (w rozsądnej cenie) album właśnie do mnie trafił. Poraża jak wtedy w 2009 roku. Wyborna melodyjna maniera brzmienia w każdym aspekcie. Brockmann nie jest w najwyższej formie ale mnie to zupełnie nie przeszkadza.
Wypada żałować, że projekt póki co zawiesił działalność...
One Breath Life Score