W.A.S.P. - Babylon

Krążki killerskie i kompromitujące. Oryginalne i wtórne. Przełomowe i te, które duch czasów przegapił. Dyskutujcie bez wytchnienia.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

hollowman

Post autor: hollowman »

pewnie
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

Last Axeman pisze:Nie zajebisty, ale po prostu bardzo dobry. Dziwne, że Ci nie podszedł zważywszy na to, że lubisz stare rock'n'rollowe WASPy i hard'n'heavy dla zbuntowanych szesnastek
żeby było jasne , dwa pierwsze Łospy jak najbardziej , z naciskiem na pierwszy ,resztę odpuszczam , dyskretnie , ale komplertnie nie czaję kultu Idola na ten przykład ,niemniej jednak potrafię zrozumieć ,że ty AX z Progiem sobie wielce go cenicie ,jak i paru innych gości i w porzo jest
progmetall

Post autor: progmetall »

Aaaa ,to wszystko jasne. Jeśli nie lubisz Idola, to trudno żebyś nowy album polubił. Po prostu słuchaj innych zespołów.
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

progmetal pisze:Aaaa ,to wszystko jasne. Jeśli nie lubisz Idola, to trudno żebyś nowy album polubił. Po prostu słuchaj innych zespołów.
dzięki światłości moja , tera będę miał łatwiej
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

progmetal pisze:Aaaa ,to wszystko jasne. Jeśli nie lubisz Idola, to trudno żebyś nowy album polubił. Po prostu słuchaj innych zespołów.
"Babylon" nie nazwałbym jednak kontynuacją Idola. Konstrukcja większości utworów to raczej typowe dla wczesnego WASP hard'n'heavy. Idola przywodzą natomiast melodie i pojawiający się tu i ówdzie "napuszony" klimat
Awatar użytkownika
Last Axeman

Przy rozwiązaniach melodycznych w niektórych utworach mam niemal de ja vu
Bardzo to podobne do łospiarskich, starych motywów z lat 80-tych i 90-tych. Album nie wnosi do twórczości WASP kompletnie nic. Ale cóż z tego skoro wciąż chce się tego słuchać? Odgrzewać kotlety tak żeby nie przypalić i nie przegiąć z przyprawami też trzeba umieć. Blackie to potrafi. Nówki w przeważającej części słucha się wybornie. Heavy metalowe rockersy w sam raz do samochodu.
ps. Cieszę się, że nie mam świra na punkcie rozwoju i oryginalności. Straciłbym wtedy mnóstwo fajnej muzy
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

Last Axeman pisze:ps. Cieszę się, że nie mam świra na punkcie rozwoju i oryginalności. Straciłbym wtedy mnóstwo fajnej muzy
Albo zyskałbyś mnóstwo fajnej muzy
Last Axeman

Znacznie mniej. Za to zdecydowanie bardziej zrzędziłbym i narzekał.
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

Last Axeman pisze:Znacznie mniej. Za to zdecydowanie bardziej zrzędziłbym i narzekał.
Skąd wiesz, skąd wiesz...
Last Axeman

Wiem bo obecny metal to muza w 90 procentach wyeksploatowana, dlatego miałbym wiele powodów do narzekań, że "to już było" i w tym momencie nie cieszyłbym się ze słuchania nowego Łospa