Vicious Rumors

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Czyli jest impuls żebym posłuchał Last Empire
hollowman

Post autor: hollowman »

progmetal pisze:Posiadam 5 płyt. Najlepiej lubię Soldiers Of The night. Welcome To The Ball równie znakomita. Mieli jednak płyty, które do mnie nie trafiały jak Sadistic Symphony czy Cyberchrist.Ostatnia płyta bardzo udana jednak nie jest to już ta magia , kiedy w zespole śpiewał Carl Albert.
a ja właśnie najbardziej lubię Cyberchrist i tą też płytę mam w oryginale...
Awatar użytkownika
Last Axeman

Również mam ją na oryginale. Od razu do mnie trafiła chociaż znacznie odbiega stylistycznie od muzy, którą nagrywali na swoich pierwszych albumach. Bardzo dobra rzecz nawet z przebłyskami czegoś więcej
Awatar użytkownika
Last Axeman

Tak mi się przypomniało przed chwilą:
http://www.youtube.com/watch?v=opHUs_X3 ... re=related
Wypasiony wałek
Stranger

Post autor: Stranger »

hollowman pisze:progmetal napisał:Posiadam 5 płyt. Najlepiej lubię Soldiers Of The night. Welcome To The Ball równie znakomita. Mieli jednak płyty, które do mnie nie trafiały jak Sadistic Symphony czy Cyberchrist.Ostatnia płyta bardzo udana jednak nie jest to już ta magia , kiedy w zespole śpiewał Carl Albert.a ja właśnie najbardziej lubię Cyberchrist i tą też płytę mam w oryginale...
progmetal pisze:Posiadam 5 płyt. Najlepiej lubię Soldiers Of The night. Welcome To The Ball równie znakomita. Mieli jednak płyty, które do mnie nie trafiały jak Sadistic Symphony czy Cyberchrist.Ostatnia płyta bardzo udana jednak nie jest to już ta magia , kiedy w zespole śpiewał Carl Albert.
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

Last Axeman pisze:Ktoś wypowie się na temat muzyki Vicious Rumors czy męczyłem się w pierwszym poście na próżno?
jeden z najlepszych moim zdaniem wokalistów na heavy/ powerowej scenie...- Carl Albert
"Digital Dictator" (mój prywatny nr 1),
moj tez.
generalnie plyty z albertem sa lepsze niz pozostale. debiut to taki typowy w sumie amerykanski power. something burning, czyli pierwsza nagrana po jego smierci z thorpem na wokalu jest pewnym spadkiem formy, ktory kontynuowali na cyberchrist. ale Sadistic Symphony i warball sa fajne.
Awatar użytkownika
Last Axeman

Mnie "Cyberchrist" akurat bardziej przypadł do gustu niż skądinąd niezły "Sadistic Symphony". Stawiam go mnie więcej na równi z "Warball" czyli bardzo dobra robota.
Stranger

Post autor: Stranger »

Last Axeman pisze:Mnie "Cyberchrist" akurat bardziej przypadł do gustu niż skądinąd niezły "Sadistic Symphony". Stawiam go mnie więcej na równi z "Warball" czyli bardzo dobra robota.
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Awatar użytkownika
Last Axeman

Dla mnie Albert najlepszy z tej trójki.
Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

bez przesady, skrzeczacy jak zaba rivera lepszy od alberta?

Wróć do „Zespoły”