ŻUŻEL
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
- Last Axeman
Obrażać się nie ma o co. Po prostu lekko się zirytowałem, ponieważ już chyba trzeci raz w tym roku pytasz dlaczego nie chodzę na mecze i dziwisz się, że tego nie robię chociaż w Czewie jest dobry team. Fajnie, że szalejesz w ostatnich latach za żużlem. Ja niestety twojego zainteresowania czarnym sportem nie podzielam. Poza tym zamiast wywalać ponad 20 zł na bilet, wolę przeznaczyć je na oryginalne CD
- Last Axeman
- zbigniew_ramirez
Uff... Nieciekawie wyglądał finał Pucharu Świata w Gorzowie po 7-8 biegach. Daleki byłem wówczas od skazywania naszych na porażkę, ale kolejne zera i jedynki na koncie polskich jeźdźców nie nastrajały mnie optymistycznie. Na szczęście Kapitan Gollob dał przykład reszcie ekipy a potem już poszło. Polska jazda po ciężkim, emocjonującym boju obroniła złoto! Gratulacje dla ZŁOTEJ DRUŻYNY!
Oglądałem zawody do 15 biegu.
Było mega ciężko, ale koniec końców trzecie złoto z rzędu dla Polski!
Oczywiście TVP ma to w dupie, ale na szczęście mamy Canal +.
Jedna konkluzja... Gdyby u Kangurów wystąpił Ryan Sullivan byłoby dziś pozamiatane. No, ale NIGDY nie zrozumiem wojenek między Crumpem, a Ryanem i z pożytkiem dla nas, Australia znów wystąpiła osłabiona brakiem jednego z najlepszych żużlowców na tym globie.
Ps.
Cieszy, że złoto zdobyła nasza husaria, a nie skład z norweskim zaciągiem.
Było mega ciężko, ale koniec końców trzecie złoto z rzędu dla Polski!
Oczywiście TVP ma to w dupie, ale na szczęście mamy Canal +.
Jedna konkluzja... Gdyby u Kangurów wystąpił Ryan Sullivan byłoby dziś pozamiatane. No, ale NIGDY nie zrozumiem wojenek między Crumpem, a Ryanem i z pożytkiem dla nas, Australia znów wystąpiła osłabiona brakiem jednego z najlepszych żużlowców na tym globie.
Ps.
Cieszy, że złoto zdobyła nasza husaria, a nie skład z norweskim zaciągiem.
- zbigniew_ramirez
No i medale rozdane.
Szkoda tylko, że wydarzenia po meczu w Zielonej przysłoniły to, co było najważniejsze.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... tki-dziew/
Szkoda tylko, że wydarzenia po meczu w Zielonej przysłoniły to, co było najważniejsze.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... tki-dziew/
Hmm... kolekcjonuje ktoś może stare programy żużlowe? Mam do sprzedania kilka z Bydgoszczy z lat 80-tych, 2 z Wrocławia (też lata 89 i 90) i:
- Finał IMŚ 1970 Wrocław
- Finał DMŚ 1971 Wrocław
- Finał Europejski 1972 Wrocław
te 3 ostatnie to w formie książeczki.
- Finał DMŚ 1971 Wrocław
- Finał Europejski 1972 Wrocław
te 3 ostatnie to w formie książeczki.
Jak się okazuje zmiany nie wymusiły na prezesach obniżenia stawek, ale przepis o jednym kolarzu z cyklu SGP sprawił, że liga staje się (przynajmniej na papierze) bardzo wyrównana. Oczywiście widać podział na górną jak i dolną strefę tabeli, ale Ci słabsi nie są bez szans. Będzie ciekawa liga.
Ciekawsze transfery:
K.Buczkowski - Bydgoszcz
C.Harris - Częstochowa
G.Zengota - Częstochowa
M.Jabłoński - Częstochowa
P.Świderski - Gdańsk
N.Pedersen - Gdańsk
T.Chrzanowski - Gdańsk
M.Janowski - Tarnów
G.Hankock - Tarnów
R.Holta - Zielona Góra
K.Jabłoński - Zielona Góra
D.Ward - Toruń
G.Walasek - Rzeszów
S.Ułamek - Wrocław
F.Lindgren - Wrocław
T.Woffinden - Wrocław
Prz.Pawlicki - Leszno
P.Pawlicki - Leszno
K.Kasprzak - Gorzów
M.J.Jensen - Gorzów
Z radością przyjąłem zaś informację, że Kenneth 'Złotówa' Bjerre nie znalazł zatrudnienia w e-lidze. Co więcej do tej pory nie ma podpisanego kontraktu w Polsce. I dobrze mu tak.
Jak się okazuje zmiany nie wymusiły na prezesach obniżenia stawek, ale przepis o jednym kolarzu z cyklu SGP sprawił, że liga staje się (przynajmniej na papierze) bardzo wyrównana. Oczywiście widać podział na górną jak i dolną strefę tabeli, ale Ci słabsi nie są bez szans. Będzie ciekawa liga.
Ciekawsze transfery:
K.Buczkowski - Bydgoszcz
C.Harris - Częstochowa
G.Zengota - Częstochowa
M.Jabłoński - Częstochowa
P.Świderski - Gdańsk
N.Pedersen - Gdańsk
T.Chrzanowski - Gdańsk
M.Janowski - Tarnów
G.Hankock - Tarnów
R.Holta - Zielona Góra
K.Jabłoński - Zielona Góra
D.Ward - Toruń
G.Walasek - Rzeszów
S.Ułamek - Wrocław
F.Lindgren - Wrocław
T.Woffinden - Wrocław
Prz.Pawlicki - Leszno
P.Pawlicki - Leszno
K.Kasprzak - Gorzów
M.J.Jensen - Gorzów
Z radością przyjąłem zaś informację, że Kenneth 'Złotówa' Bjerre nie znalazł zatrudnienia w e-lidze. Co więcej do tej pory nie ma podpisanego kontraktu w Polsce. I dobrze mu tak.