Nevermore - The Obsidian Conspiracy (2010)

Krążki killerskie i kompromitujące. Oryginalne i wtórne. Przełomowe i te, które duch czasów przegapił. Dyskutujcie bez wytchnienia.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Jan Łomignat

Post autor: Jan Łomignat »

Czy też wam się refren z Your Poison Throne kojarzy z Arturusem? Warrel śpiewa tam strasznie Garmowo.

Post autor: Frank »

Nieeee. Jest w 100% Warrelowy.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Po kilku miesiącach mogę z całą pewnością stwierdzić, że TOC nie wytrzymuje porównania z This Godless Endeavor. Ustępuje swojej poprzedniczce pod każdym względem.
Wokalnie, kompozycyjnie, gitarowo, otwieracz i numer tytułowy tez na korzyść TGE.
No cóż, poprzeczka była zawieszona bardzo wysoko...
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Po kilku miesiącach mogę z całą pewnością stwierdzić, że TOC nie wytrzymuje porównania z This Godless Endeavor. Ustępuje swojej poprzedniczce pod każdym względem.
To akurat było wiadomo od samego początku
Mimo to TOC jest wciąż bardzo dobrym albumem
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Tak, w pierwszej piątce 2010 jest.
Tomek/Nevermore

Post autor: Tomek/Nevermore »

Tak, w pierwszej piątce 2010 jest.
nie wiem
))) na razie mam dwóch pewniaków na pudło (Helstar - Glory of Chaos i Flotsam and Jetsam - Cold), a kandydatów do pierwszej piątki sporo...
Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

Dziś sobie włączyłem i... zrobiłem to dwukrotnie.
Podoba mi się ten album. Nie jest tak zawiły jak dwa poprzednie, ale słucha się dobrze i póki co nie nudzi. A włączę sobie raz jeszcze.
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

Jak Kirk wchodzi w jakąś muzę to znak, ze ja mogę się od niej spokojnie oddalić (i vice versa), co też skwapliwie dawno juz zrobiłem. jeden dobry kawałek (ostatni) wiosny nie czyni. Pomijając debiut najsłabszy Nevermore. W ogóle wolałbym tego jako Nevermore nie traktować...
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Kirk pisze:Podoba mi się ten album. Nie jest tak zawiły jak dwa poprzednie, ale słucha się dobrze
Zgadzam się. Poprzedników nie przebili, może nawet nagrali nieco słabszy album, ale wciąż utrzymany na wysokim, zadowalającym w gruncie rzeczy poziomie.
Sebol

Post autor: Sebol »

pan_Heathen pisze:Jak Kirk wchodzi w jakąś muzę to znak, ze ja mogę się od niej spokojnie oddalić (i vice versa), co też skwapliwie dawno juz zrobiłem. jeden dobry kawałek (ostatni) wiosny nie czyni. Pomijając debiut najsłabszy Nevermore. W ogóle wolałbym tego jako Nevermore nie traktować...
Debiut słaby?

Wróć do „Płyty”