Nekromantheon - Rise, Vulcan Spectre (2012)
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
Nekromantheon - Rise, Vulcan Spectre (2012)
Tracklista
:
1. Cast Down to the Void
2. Blood Wisdom
3. Embrace the Oracle
4. Coven of the Minotaur
5. The Usurper Command
6. Rise, Vulcan Spectre
7. Twelve Depth of Hades
8. Raised by Dogs
Totalny oldchoolowy THRASH. Jeżeli nie podoba się Wam ostatni plastikowy Kreator, nudny Destruction albo nijaki Testament ... ten album jest dla Was!
Kto nie posłucha ten frajer pompka
Na zachętę kawałek "Blood Wisdom":
:
1. Cast Down to the Void
2. Blood Wisdom
3. Embrace the Oracle
4. Coven of the Minotaur
5. The Usurper Command
6. Rise, Vulcan Spectre
7. Twelve Depth of Hades
8. Raised by Dogs
Totalny oldchoolowy THRASH. Jeżeli nie podoba się Wam ostatni plastikowy Kreator, nudny Destruction albo nijaki Testament ... ten album jest dla Was!
Kto nie posłucha ten frajer pompka
Na zachętę kawałek "Blood Wisdom":
-
Elven Queen
Posłuchałam kilka razy i faktycznie świetne granie a la old school thrash, który lubię
)) I nie ma tu słabych kawałków, płyta jest bardzo równa, nie ma też żadnych niepotrzebnych udziwnień. Momentami przypomina mi kawałki Kreatora z Endless Pain czy Pleasure to Kill (które mam jeszcze na kasetach)
)
Btw - a Kreator to nawet jeśli plastikowy, to i tak łykam całościowo, nie ma innej opcji- to się nazywa miłość bezwzględna i wierna
)) I nie ma tu słabych kawałków, płyta jest bardzo równa, nie ma też żadnych niepotrzebnych udziwnień. Momentami przypomina mi kawałki Kreatora z Endless Pain czy Pleasure to Kill (które mam jeszcze na kasetach)
)
Btw - a Kreator to nawet jeśli plastikowy, to i tak łykam całościowo, nie ma innej opcji- to się nazywa miłość bezwzględna i wierna
-
Elven Queen
KingOdin pisze:Też lubię ostatnie Kreatory (no może ten ostatni średnio), ale już taki Violent Revolution jest super! No i też mam Kreatory na kasetach
mi też! podpasił mi od pierwszego odsłuchu:) Obecnie też własnie słucham sobie.KingOdin pisze:A Nekromantheon wybitnie mi pasuje, nie nudzi mi się to ani trochę
pan_Heathen pisze:Zapowiada się dobrze, dużo siarki, zero niezamierzonej wesołości. Ponadprzepisowa dawka szybkości.
jeśli chodzi o Immaculate - Atheist Crusade, to w moim odczuciu chyba jednak skupiają się najbardziej na technice, stąd gdzieś ten klimat a la stary Kreator troszkę umyka, no i wokal moim zdaniem w wyższej nieco tonacji; co do Antichrist - Forbidden World - zgoda - granie pod ten deseń.pan_Heathen pisze:Postawiłbym to obok takich płyt jak Immaculate - Atheist Crusade i Antichrist - Forbidden World.
-
BARBARA1972_born_too_late
-
Elven Queen
BARBARA1972_born_too_late pisze:nie jest źle, sporo zapożyczeń, prawie jak coverbandna ich miejscu postawiłbym na bardziej charakterystyczne momenty a tak nie ma na czym ucha zawiesić
bo to ta sama półka, niczym Kreator czy Assassin itp.BARBARA1972_born_too_late pisze:mogliby się skumać z germańcami z Minotaur