[quote="Sebol"]Ja nie mówię, że zawsze to co bardziej techni

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
sarcofag

Post autor: sarcofag »

I na podstawie jakiegos lokalnego koncertu jestes w stanie ocenic ze jazz to muzyka nieudacznikow? U mnie ostatnio u dziadkow na wsi w remizie tez byl koncert jakiejs kapeli i zagrali dwa kawalki Zero Hour i Canvas Solaris, takie byly denne ze od tamtej pory sadze ze te zespoly graja muzyke dla nieudacznikow.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Post autor: Gość »

pan_Heathen pisze:Zauwazylem to juz jakis czas temu, ze na wszystkich metalowych forach jedynym gatunkiem, na który mozna najezdzac w całosci, mowic ze daremny kiczowaty, dyletancki, jest... metal. To spotka się z należytym poklaskiem i potakiwaniem "tych z szerokimi horyzontami" (czyli we prawie kazdego, w jego wlasnym rozumieniu). Oczywiscie przodują w tym tzw "post-metale", ktorzy metalu juz prawie nie słuchają, ale z jakichs dziwnych przyczyn pisza na metalowych forach głownie po to, zeby udowadniac jaka to tępa muza. Powiedz cos zlego na jazz, hard rocka, nawet na hip hop - zaraz Cie zjadą od tępych metalszczyków i ze zdwojona siłą zaczną udowadniac, jakiej gównianej muzy słuchasz
Nad wyraz celne spostrzeżenie!
Awatar użytkownika
sarcofag

progmetal pisze:Na twoją głupotę nie ma rady ,WAL sIĘ NA CYCE DURNIU.
Wydaje mi sie raczej, ze po prostu nie masz nic innego do powiedzenia, bo analogia jakiej uzylem dosc dobrze oddaje twoje pojecie o jazzie. Moge sie zalozyc, ze nie znasz a na pewno nie posadasz zadnej plyty jazzowej a wyciaganie wnioskow na temat gatunku, ktory uksztaltowal w sporym stopniu muzyke rozrywkowa w ogole, na podstawie tego ze paru kolesi w twojje wiosce cos zagralo i powiedzialo ze graja jazz jest przejawiem nawet nie glupoty a czegos znacznie ciezszego.
Mysle ze muzycy zespolow, ktore wymieniles wczesniej , po uslyszeniu takiego stwierdzenia, popatrzyliby po sobie smutno jakich maja fanow, bo w swojej tworczosci inspiruja sie jazzem na pewno.
Poza tym jestes dosc niemily, czy moderatorzy nie widza jak ten koles bluzga? Jezeli prog-metal robi z ludzi takich niekulturalnych osobnikow to powinni tego zakazac.
@o usunal juz
Raf

Post autor: Raf »

progmetal pisze:Jazz nie lubię .Muzyka nieudaczników ,którzy nie mają talentu , nie potrafią wymyślić znakomitej kompozycji tylko pitolą na trzy.
progmetal pisze:Na twoją głupotę nie ma rady.......
a na twoją ?
Gość

Post autor: Gość »

Raf pisze:progmetal napisał:Jazz nie lubię .Muzyka nieudaczników ,którzy nie mają talentu , nie potrafią wymyślić znakomitej kompozycji tylko pitolą na trzy.jezu słodki
progmetal pisze:Jazz nie lubię .Muzyka nieudaczników ,którzy nie mają talentu , nie potrafią wymyślić znakomitej kompozycji tylko pitolą na trzy.
Co chcesz? Niełatwo zadowolić słuchaczy metalu progresywnego
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

Nie wiem, ale mnie się wydaje sarcofag, że progmetal z tym jazzem to napisał tak z przekąsem a ty się piłujesz.
Awatar użytkownika
sarcofag

Moze jest mistrzem ukrytego sarkazmu a ja niedomyslnym cieciem ale po tym jak sie na mnie wydarl "WAL sIĘ NA CYCE DURNIU" to juz nie wiem. W kazdym razie nie chodzi o to. Chodzi o to, ze jak sie nie ma pojecia o czym to najlepiej siedziec cicho i robic madre miny, otwarcie ust czesto sie konczy kompromuitacja.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Pojęcia ty nie masz o muzyce żadnego . Wystarczy poczytać te wypociny.

O prosze jaki ekspert sie odezwal, psycholog w dodatku i jaki niekulturalny. Ty masz na pewno, trzeba miec niewaskie pojecie o muzyce aby pisac ze Teatr Marzen pcha metal progresywny do przodu. A jazz to pitolenie na trzy. Dobra koncze te jalowa dyskusje, bo nie ma nic gorszego od kogos kto sie nie zna a spiera.