Power Metal

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Greebo666 pisze:progmetal napisał:Greebo666 napisał:Swoją drogą prog mnie sprowokował do powrotu do Savage Grace. Szczególnie, że reaktywowali się w tym roku. Czemu ich dałeś na samym szyczycie?Lubię ich .No ja też ich bardzo lubię ale w jednej dyszce z Awaken The Guardian, Hall Of The Mountain King, Transcendence czy Thundersteel bym ich nie postawił. Nie ten poziom proponowania czegoś, co cięzko znaleźć gdzie indziejZwłaszcza przy okazji Awaken i Transcendence. Chociaż jakby liczyć tą niespożytą energię jaką tam dysponuje Savage Grace to może.....
progmetal pisze:Greebo666 napisał:Swoją drogą prog mnie sprowokował do powrotu do Savage Grace. Szczególnie, że reaktywowali się w tym roku. Czemu ich dałeś na samym szyczycie?Lubię ich .
Greebo666 pisze:Swoją drogą prog mnie sprowokował do powrotu do Savage Grace. Szczególnie, że reaktywowali się w tym roku. Czemu ich dałeś na samym szyczycie?
To nie jest mój top czy coś w tym stylu, proszę się nie sugerować która płyta jest na którym miejscu. Awaken pewnie byłby jako nr 1.
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

Last Axeman pisze:Meltorm napisał:Hall of the Mountain King to raczej czyściutki heavy metalJa bym powiedział, że jednak bardziej power niż heavy
Meltorm pisze:Hall of the Mountain King to raczej czyściutki heavy metal
No skąd
Grali ciężej i szybciej niż heavy metalowcy? Nie. Thrashu też tam nie słychać. Heavy jak nic
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Szybciej nie, ale wyznacznikiem poweru nie musi być przecież szybkość. Moim zdaniem grali jednak ciężej. Nie był to wprawdzie materiał równie gęsty jak pierwsze płyty Metal Church, ale do czystego heavy też nie do końca mi stary Savatage pasuje. Sprawiedliwie byłoby stwierdzić, że jest to coś "pomiędzy"
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

No nie uważasz, że to już jest popadanie w paranoję?
Między power metalem a heavy metalem nie ma jakiejś ogromnej różnicy a dla ludzi słuchających metalu od święta to pewnie i nie do wychwycenia a "coś pomiędzy"? Zresztą ta łatka power to i tak na siłę bo jest to przecież zwykła ewolucja heavy metalu.
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Uważam toteż nie optuję za tym żeby na siłę tworzyć kolejną szufladkę
Awatar użytkownika
Strati

Post autor: Strati »

Temat z cyklu kij w mrowisko

Post autor: K0stek »

Strati pisze:Temat z cyklu kij w mrowisko
Wszyscy i tak się zorientowali, no może poza samym twórcą
.

Post autor: SwordMaster »

K0stek pisze:Strati napisał:Temat z cyklu kij w mrowiskoWszyscy i tak się zorientowali, no może poza samym twórcą.
Strati pisze:Temat z cyklu kij w mrowisko
Ale o co chodzi?
A tak w ogóle to na początku trzeba wreszcie ustalić co to jest power metal, żeby zacząć poważną dyskusję.
Wiem, wiem, słabe. Ale nie mogłem się powstrzymać.
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

I po co ten dopisek na dole? Może ktoś by się złapał i temat by się rozkręcił?
Awatar użytkownika
SwordMaster

Post autor: SwordMaster »

Greebo666 pisze:I po co ten dopisek na dole? Może ktoś by się złapał i temat by się rozkręcił?
Myślisz?