Turbo - Strażnik Światła (2009)

Krążki killerskie i kompromitujące. Oryginalne i wtórne. Przełomowe i te, które duch czasów przegapił. Dyskutujcie bez wytchnienia.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

1. Prolog
2. Na progu życia
3. Szept sumienia
4. Strażnik światła
5. Na skrzydłach nut
6. Niebezpieczny taniec
7. Obietnica lepszego dnia
8. Tunel - utwór instrumentalny
9. Na przekór nocy
10. Noc już woła
11. Epilog
Hmm...podobno ponad 70 minut muzy i...koncept album
hollowman

Post autor: hollowman »

no ciekawe, ale pewnie jakby grzesiek śpiewał to byłbym napalony jak szczerbaty na suchary
Awatar użytkownika
Last Axeman

Album ponoć ukazał się przed tygodniem. Widział ktoś? Nabył ktoś? Słuchał ktoś? Strażnika można już także pożyczyć z ruskiej wypożyczalni.
Aha...nie trwa ponad 70 minut, ale około 63
S.IX

Post autor: S.IX »

obwachalem kilka razy pierwsze utwory i trzeba przyznac, ze jestem mile zaskoczony.. Turbo dawno nie nagralo czegos ciekawego, a ten album zapowiada sie interesujaco.. wokal prezentuje sie bardzo dobrze i nawet musze przyznac, ze rozlaka z panem Kupczykiem wyszla chlopakom na dobre.. Zespol zlapal swiezego oddechu i to slychac.. mimo nowoczesnych naleciaosci, calosc brzmi tradycyjnie.. na razie jestem na tak, ale jak mowie nie slyszalem jeszcze calosci, wiec z ostatecznym osadem sie ws3mam...
Awatar użytkownika
Last Axeman

S.IX pisze:Turbo dawno nie nagralo czegos ciekawego
Noo w końcu od premiery zajebistej "Tożsamości" minęło już 5 długich lat
S.IX

Post autor: S.IX »

Last Axeman pisze:S.IX napisał:Turbo dawno nie nagralo czegos ciekawegoNoo w końcu od premiery zajebistej "Tożsamości" minęło już 5 długich lat
S.IX pisze:Turbo dawno nie nagralo czegos ciekawego
mnie Tozsamosc w ogole nie wciagnela... zrobilem przekrojowy odsluch i na tym sie skonczylo..
Awatar użytkownika
Last Axeman

Zawsze mnie zastanawia jak można wydawać opinie na temat albumu, który przesłuchało się np. raz i to jeszcze przekrojowo. Nie za mało? MOże warto sięgnąć i trochę bardziej przyłożyć się do słuchania "Tożsamości"?
Szczytem wszystkiego jest już natomiast pisanie w stylu "ale gówniane, pozbawione mocy i wtórne granie. Wytrzymałem dwa kawałki i zrobiłem delete"
Wiwern

Post autor: Wiwern »

"Noc Już Woła", to genialny utwór! A płyta w ogóle - jak by to nie zabrzmiało banalnie i subiektywnie - zajebista. Dojrzała i w ogóle... no i jestem wymieniony w książeczce od płyty

Post autor: Weresso The Infallible »

Last Axeman pisze:Szczytem wszystkiego jest już natomiast pisanie w stylu "ale gówniane, pozbawione mocy i wtórne granie. Wytrzymałem dwa kawałki i zrobiłem delete"
Zależy, jak ktoś np. wyczyta o jakimś albumie "ciężki power metal" i pomyśli, aha, coś jak Jag Panzer czy Tad Morose, włączy a tu Rhapsody-wannabe z gotyckimi naleciałościami z niby ciężkim brzmieniem to może wtedy tak napisać.
Albo jak ulubiony zespół przeskoczy z thrashu na metalcore
And this world had seen no dawn
When the power of Gods was still young
Piospy

Post autor: Piospy »

kupie, ale w MM jeszcze nie ma.
ponoc jest w Saturnie

Wróć do „Płyty”