Najlepsze dzieła deathmetalowe
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
Najlepsze dzieła deathmetalowe
Czyli kolejny pojedynkowo-klasyfikacyjny temat, tym razem dotyczący death metalu. Obstawiamy swoje TOP10 albumów death metalowych. Uzasadnienie mile widziane...
1. Morbid Angel - Covenant
2. Death - Spiritual Healing
3. Obituary - Cause Of Death
4. Cannibal Corpse - Butchered At Birth
5. Deicide - Deicide
6. Vader - De Profundis
7. Nile - Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka
8. Master - On The Seventh Day God Created... Master
9. Immolation - Here In After
10. Malevolent Creation - Retribution
Pozycje 8-10 są pozycjami ruchomymi i często dochodzi do roszad.
1. Morbid Angel - Covenant
2. Death - Spiritual Healing
3. Obituary - Cause Of Death
4. Cannibal Corpse - Butchered At Birth
5. Deicide - Deicide
6. Vader - De Profundis
7. Nile - Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka
8. Master - On The Seventh Day God Created... Master
9. Immolation - Here In After
10. Malevolent Creation - Retribution
Pozycje 8-10 są pozycjami ruchomymi i często dochodzi do roszad.
Re: Najlepsze dzieła deathmetalowe
a w temacie: raczej nie moja działka - na palcach dwóch rąk może mógłbym policzyć płyty deathmetalowe które wysłuchałem w całości, na palcach jednej ręki te które mi się spodobały, a eksperci by pewnie i tak wtedy powiedzieli że to popierdułki a nie deathmetalAtreju pisze:Uzasadnienie mile widziane...
Napisałem obszerne uzasadnienia do trzech pierwszych pozycji, ale stwierdziłem, że i tak niewiele osób to przeczyta, niewiele weźmie udział w glosowaniu z podobnych do twoich przyczyn, więc dałem sobie spokójAtreju pisze:Uzasadnienie mile widziane...
- pan_Heathen
- Last Axeman
Ooo, ale dawno nie słuchałem tego albumu. Dobrze, że wspomniałeś to akurat przykatuję se go. Najpierw jednak debiut "The Ten Commandments"10. Malevolent Creation - Retribution
Nad swoim własnym top 10 muszę się zastanowić. Tak na szybko to na bank znalazłyby się w nim Death - ITP (nie będę was drażnił "Symbolic" bo nie jest do końca deathowy, choć lubię go najbardziej
), Vader - De Profundis, Carcass - Heartwork, At The Gates - Slaughter of the Soul, prawdopodobnie Morbid Angel - Covenant...
ps. MDM wchodzi w ogóle w grę? Pewnie nie...
- progmetall
Re: Najlepsze dzieła deathmetalowe
Z tego szajsu Death - Spiritual rzadzi......Atreju pisze:Czyli kolejny pojedynkowo-klasyfikacyjny temat, tym razem dotyczący death metalu. Obstawiamy swoje TOP10 albumów death metalowych. Uzasadnienie mile widziane...1. Morbid Angel - Covenant2. Death - Spiritual Healing3. Obituary - Cause Of Death4. Cannibal Corpse - Butchered At Birth5. Deicide - Deicide6. Vader - De Profundis7. Nile - Amongst The Catacombs Of Nephren-Ka8. Master - On The Seventh Day God Created... Master9. Immolation - Here In After10. Malevolent Creation - RetributionPozycje 8-10 są pozycjami ruchomymi i często dochodzi do roszad.
no to jedziemy...Czyli kolejny pojedynkowo-klasyfikacyjny temat, tym razem dotyczący death metalu. Obstawiamy swoje TOP10 albumów death metalowych. Uzasadnienie mile widziane...
1. Slayer - RIB
2. Dark Angel - DD
3. Possessed - SC
wystarczy... można zamknąc temat
swoja drogą ładna rozprawka może się narodzic z rozwiniecia powyższego zestawienia... wszak wszystkie trzy mają spory udział w narodzinach death metalu...
a w temacie - nie lubię, znam ileś tam... ile nawet nie liczyłem
najbardziej pasuja mi wypociny Death... z tym,ze najmniej te stricte deathmetalowe
jak "Leprosy" czy "Spiritual Healing" (ta już jest mniej "deathowa" niż dwójka)
bo trzy ostatnie płyty Death (które najbardziej lubię) mają najmniej współnego właśnie z tym podgatunkiem
-
skullfucker skullfucker
Tomek/Nevermore pisze:Cytat:Czyli kolejny pojedynkowo-klasyfikacyjny temat, tym razem dotyczący death metalu. Obstawiamy swoje TOP10 albumów death metalowych. Uzasadnienie mile widziane...no to jedziemy...1. Slayer - RIB2. Dark Angel - DD3. Possessed - SCwystarczy... można zamknąc tematswoja drogą ładna rozprawka może się narodzic z rozwiniecia powyższego zestawienia... wszak wszystkie trzy mają spory udział w narodzinach death metalu...a w temacie - nie lubię, znam ileś tam... ile nawet nie liczyłemnajbardziej pasuja mi wypociny Death... z tym,ze najmniej te stricte deathmetalowejak "Leprosy" czy "Spiritual Healing" (ta już jest mniej "deathowa" niż dwójka)bo trzy ostatnie płyty Death (które najbardziej lubię) mają najmniej współnego właśnie z tym podgatunkiem
jesteś za cienki na death metal - to chyba już każdy wieCzyli kolejny pojedynkowo-klasyfikacyjny temat, tym razem dotyczący death metalu. Obstawiamy swoje TOP10 albumów death metalowych. Uzasadnienie mile widziane...
to oni deth metal grali?Stranger pisze:7. Celtic Frost – To Mega Therion