[...] Metal

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Wiwern

[...] Metal

Post autor: Wiwern »

wydaje mi się że takiego tematu jeszcze nie było. Były tematy o różnych gatunkach metalu, ale teraz podsumowując, to: jaki gatunek metalu preferujecie najbardziej? Hehe, tak się ciekawie złożyło, ze kolejność w ankiecie jest też adekwatna do mojej własnej kolejności, tzn na pierwszym miejscu heavy, na drugim thrash...

Re: [...] Metal

Post autor: Oenologist »

Wiwern pisze:wydaje mi się że takiego tematu jeszcze nie było. Były tematy o różnych gatunkach metalu, ale teraz podsumowując, to: jaki gatunek metalu preferujecie najbardziej?
A może nie tylko 'jaki', ale też 'dlaczego' ?

dobra, może tez być "dlaczego", ale ja nie zacznę
aha, i prosił bym w miarę możliwości pisać więcej o sobie, niż "komentować" wypowiedzi innych

Wiwern pisze:dobra, może tez być "dlaczego", ale ja nie zacznę
To jak Ty nie zaczniesz, to ja też nie.

Post autor: K0stek »

Słucham konkretnych zespołów, a nie gatunków. To, że większość podpada pod black to inna sprawa

no dobra, zacznę - heavy, bo jest melodyjny i ciężki (ale bez przesady) zarazem, wywodzi się od hard rocka, co słychać, nie słychać w nim wpływów muzyki innej, niż metalowej, no i tę całą ideologię/otoczkę heavy (skóry, motocykle, smoki) kocham najbardziej. No i w ramach stylu jest miejsce na świetną balladę, bez większego odejścia od trzonu stylistycznego. Bardzo podobny power metal nie zawsze mi pasuje, gdy albo za bardzo zbliża się do thrashu, albo idzie w wyłącznie klawiszowo-chórkowe plumkanie.
Poza tym heavy kojarzy mi się z wieloma starymi, zasłużonymi weteranami tego grania, którzy "jeszcze mogą".

K0stek pisze:Słucham konkretnych zespołów
I to jest najlepsze podsumowanie tematu
Kirk

Post autor: Kirk »

Nie umiem wybrać, nie lubię metalu.
jaqb

Post autor: jaqb »

Na różnych etapach fascynacji muzyką inny gatunek był ważny(thrash, death, stoner/doom). Obecnie mam to w dupie, słucham różnych rzeczy i w ogóle się nad takimi sprawami nie zastanawiam.
...samochody, bezbarwne budynki, z których każdy jest inny, szkielety świetlnych reklam unoszące się we mgle, szare popołudnie. W jakim to momencie Peru tak się skurwiło? Gazeciarze wykrzykując najświeższe wiadomości kręcą się pomiędzy pojazdami zatrzymanymi na skrzyżowaniu ulicy Wilsona i Santiago rusza powoli w stronę Colmena. On był jak to Peru, Zavalita, w jakimś momencie się skurwił.
Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

K0stek pisze:Słucham konkretnych zespołów
Posunę się dalej, słucham konkretnych płyt, bo nazwa zespołu nie gwarantuje dobrej muzyki.

Wróć do „Metalowy światek”