Program do ratowania CD

Sprzęt, gry, technika, czyli wszystko z czego znany jest komputer.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Atreju

Program do ratowania CD

Post autor: Atreju »

Zastanawiam się, czy istnieje taki cudowny program, który by pozwolił zegrać dane z pękniętej płyty CD. Moja nienawiść do jebanej Poczty Polskiej sięgnęła zenitu, kiedy dziś przyszła przesyłka z płytą i połamane było nie tylko pudełko jak zawsze, za każdym razem, ale i płyta pęknięta w "połowie połowy". Pęknięcie jest po promieniu płyty. Nic się nie da z tym zrobić, czy może jest jakieś wyjście?
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

Kiedyś miałem płytę złamaną na cztery części i nie widząc już dla niej ratunku skleiłem ją klejem jakimś. Ku mojemu szokowi działała jako tako
Ale szybko przestała.
Możę Weresso ją jeszcze pamięta
Władca Much

Post autor: Władca Much »

Ja pamiętam - było to jakieś przegrywane audio i tylko czasami coś skoczyło albo się zacięło
...o to chodzi?
Płytkę można odczytać za pomocą BadCopy lub isoBuster (albo innym tego typu programem).
Jednak jeśli srebrna warstwa uszkodzona to nie licz na cuda.
Jak są większe pęknięcia to ogranicz prędkość napędu (do 2-4X), żeby nie rozpierdzieliło płytki w środku, w napędzie (z płytki mozaika zostanie a i napęd 50-50 / uszkodzony-nieodwracalnie zniszczony)
Oenologist

Post autor: Oenologist »

Ja mam niewielkie pęknięcie na spinhole drugiego dysku Double Live Assassins, ale jakoś nic nie chce mi się z tym zrobić. Jak zaaplikuję kleju to pewnie zmienię środek ciężkości płyty co może w efekcie doprowadzić do jej niestabilności w napędzie, wpaść może w jakiś dziki rezonans i dokonać znaczących uszkodzeń sprzętu...
Greebo

Post autor: Greebo »

Władca Much pisze:Ja pamiętam - było to jakieś przegrywane audio i tylko czasami coś skoczyło albo się zacięło...o to chodzi?
Dokładnie!
skullfucker skullfucker

Re: Program do ratowania CD

Post autor: skullfucker skullfucker »

Atreju pisze:Zastanawiam się, czy istnieje taki cudowny program, który by pozwolił zegrać dane z pękniętej płyty CD. Moja nienawiść do jebanej Poczty Polskiej sięgnęła zenitu, kiedy dziś przyszła przesyłka z płytą i połamane było nie tylko pudełko jak zawsze, za każdym razem, ale i płyta pęknięta w "połowie połowy". Pęknięcie jest po promieniu płyty. Nic się nie da z tym zrobić, czy może jest jakieś wyjście?
napisz dokładnie co to jest, tzn. wykonawca, tytuł płyty, wytwórnia a odpowiem ci czy warto, na razie nie warto

Wróć do „Świat komputerowy”