Skid Row

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Skid Row

Post autor: Last Axeman »

Pierwsze dwie płyty to absolutny mus dla maniaków amerykańskiego hard rocka. O ile pierwszą można jeszcze podciągnąć pod typowy pudel, tak "Slave To The Grind" stanowi wybuchową i ognistą mieszanką około pudlowej przebojowości i heavy metalowej mocy. Jedna z najlepszych rzeczy spod znaku hard'n'heavy jak powstała na tym padole łez. Zresztą jedynka też świetna i wypełniona hitami. Trzeci album tylko miejscami przypomina właściwą stylistykę grupy. Słychać już tam wyraźnie także nowocześniejsze wpływy. Nadal jest to dobra muza, ale do poprzedniczek się nie umywa. Ostatnich dwóch z kolei, nagranych już bez niewątpliwie znakomitego wokalisty jakim jest Sebastian Bach, nie znam w całości. Fragmentaryczny kontakt z nimi nie zmotywował mnie jednak pełnego zapoznania się z nimi
Ktoś zdobył się na dłuższe pokatowanie ich? Co sądzicie o wcześniejszych płytach?
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

Bach? To ta ciota od 18 and Life?
Dobra rzecz i choć za Bachem nie przepadam to w kilku numerach pasuje mi jak ulał. Pamiętam jak usłyszałem Youth Gone Wild to mnie rozjebało
i jakoś poszło dalej. Ogólnie lubie.
Awatar użytkownika
Last Axeman

"Youth Gone Wild" to ich pierwszy hicior i od razu jeden z najlepszych. Usłyszałem go (a raczej zobaczyłem klip we Friday Rock Show na VH 1
) jako pierwszy w ogóle kawałek Skid Row i również wszedł mi jak w masełko
Za to jak usłyszałem tytułowy ze "Slave To The Grind" to pomyślałem sobie "ale tną!
Metallica czy jak?"
Awatar użytkownika
Meltorm

No niezła zmiana klimatu nie? Tutaj takie przebojowe, moze nie pudle ale wiesz, a tu nagle jakimś grundżem wymieszanym z motorhead wyjeżdżają hehe
Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek »

dwie pierwsze płyty pamiętam dobrze i mam o nich całkiem dobre zdanie. czasem do nich wracam nawet
reszty może nie być - jak dla mnie.
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

No i ja dwie pierwsze całkiem lubię choć 18 & life akurat wkręca się tak mocno, że pozostałe numery ledwo pamiętam
. Bach miał zajebisty wokal.
Awatar użytkownika
Meltorm

18 to śmieszny numer w sumie
A Bach w teledysku do niego to maskara w stylu Tempesta z teledysku Finala
Ja jak napisałem momentami lubie Bacha np. Youth Gone Wild a czasami pojawia się ta jego wkurwiająca jak dla mnie maniera np. Monkey Business.
Awatar użytkownika
KingOdin

Post autor: KingOdin »

2 pierwsze płyty git
druga świetna
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

!8 & Life śmieszny? Taki, prosty wpadający w ucho i na dobrych fundamentach mocno ciarodajny numer, który podoba się bardzo dziewczynom. Nie wiem z której strony śmieszny
Awatar użytkownika
Last Axeman

"18 and Life" bardzo lubię. Hicior jak się patrzy. Nieważne, że jest taki łobuzersko naiwny
O jaką manierę Ci chodzi Meltorm? Dla mnie kolo miażdży wokalnie. Zajebisty zadzior w głosie.