Vader vs. Behemoth

Dział dla ryzykantów! Obowiązuje w nim tylko jedna zasada: brak innych zasad. Potykają się muzycy z muzykami, kapele z kapelami, płyty z płytami, Bóg z Szatanem, Luke z Vaderem - każdy z każdym. Kto z kim, to zależy tylko od Was. Do walki!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
firesoul

Vader vs. Behemoth

Post autor: firesoul »

Pojedynek który zagotowuje krew, niszczy układ nerwowy, a słabym odbiera rozum. Burzące miasta i wypiętrzające góry starcie środkowoeuropejskich metalowych potworów. Olsztyński Godzilla kontra gdański Gamera, innymi słowy heavymetal heavyweight- Peter Gołota Wiwczarek vs. Nergal Adam(ek) Darski na ringu internetowego Madison Sqaure Garden czyli forum POM.
U mnie głos na białą mordę (niech go gilają czarne wąsy!) za Lasy Pomorza - dumny, nieświęty hymn, który kilkanaście lat temu sprawił, że wydałem ostatnie wakacyjne siedem złotych na nadmuchiwanego morgensterna. Ave Behemoth!
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Lubię obydwa ale do Vader mam większy sentyment
Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek »

Olsztyński Godzilla
Sebol

Post autor: Sebol »

Kiedyś było odwrotnie, ale teraz porównując najnowsze dokonania to Wiwczarek za Darskim nie jest godzien gitar nosić.

Post autor: K0stek »

Na tą chwilę zdecydowanie Behemoth.

Post autor: KingOdin »

zdecydowanie Vader.
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

Vader Vader.
K0stek

Post autor: K0stek »

Jakby nie patrzeć, najlepszy okres w twórczości Vader przypada na czas gdy Nergal jeszcze latał po pomorskich lasach, więc tutaj faktycznie raczej nie ma porównania. Ale już po roku 99 sytuacja wygląda zgoła inaczej. Vader powoli traci impet i zaczyna być coraz bardziej wtórny w przeciwieństwie do Behemoth u którego wreszcie klaruje się własny styl i świetne płyty zaczynają powstawać jedna po drugiej.

Post autor: Last Axeman »

Nie sposób się nie zgodzić z tym co pisze Kostek. Mnie akurat jednak owa wtórność u Vader'a jeszcze specjalnie nie razi, ponieważ ostatnie płyty, choć na pewno słabsze od pierwszych, nadal podobają mi się. Obiektywnie rzecz biorąc Behemoth gra obecnie ciekawiej i na pewno więcej kombinuje.
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

Więcej kombinuje, gra ciekawiej to fakt tylko ja np. Behemotha średnio lubię (no czasami bardziej, czasami mniej) i te świetne płyty o których piszesz Kostek są dla mnie co najwyżej dobre. Kwestia gustu, więc te mniej odkrywcze i bardziej wtórne płyty Vadera wraz mogą się dla mnie równać z najlepszymi Behemotha.