Amboog-a-Lard "A New Hope" (1993)
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
Amboog-a-Lard "A New Hope" (1993)
<t>W nawiązaniu do wątku z tematu okładkowego ruszam kwestię tej tyle doskonałej co niedocenionej płyty.<br/>
Ponure, niepokojące i przygniatające ciężarem dżwięki wydobywają się z tego dziwacznego i równie zakręconego jak wspomniana okładka albumu.<br/>
Mimo surowości brzmienia płyta emanuje niesamowitym klimatem i od pierwszych dźwięków przykuwa uwagę i wciąga w mroczną czeluść owej "muzycznej jamy" jak to ładnie określił savafat.<br/>
Nie znać jej to naprawdę duża strata. Dla mnie absolutny nr 1 w kategorii progresywnego thrashu.</t>
Ponure, niepokojące i przygniatające ciężarem dżwięki wydobywają się z tego dziwacznego i równie zakręconego jak wspomniana okładka albumu.<br/>
Mimo surowości brzmienia płyta emanuje niesamowitym klimatem i od pierwszych dźwięków przykuwa uwagę i wciąga w mroczną czeluść owej "muzycznej jamy" jak to ładnie określił savafat.<br/>
Nie znać jej to naprawdę duża strata. Dla mnie absolutny nr 1 w kategorii progresywnego thrashu.</t>
- progmetall
- progmetall
- Weresso The Infallible
<t>Nie pamiętam już tego za dobrze, ale w progresywnym thrashu rządzi dla mnie niepodzielnie Blind Illusion - The Sane Asylum<br/>
A ten album zaraz odświerzę.<br/>
_________________<br/>
And the words of the myth were thus:<br/>
In time before time, the great dragon ruled<br/>
When stars were not born<br/>
And this world had seen no dawn<br/>
When the power of Gods was still young</t>
A ten album zaraz odświerzę.<br/>
_________________<br/>
And the words of the myth were thus:<br/>
In time before time, the great dragon ruled<br/>
When stars were not born<br/>
And this world had seen no dawn<br/>
When the power of Gods was still young</t>
- progmetall
<t>Przesłuchałem. Rzeczywiście rewelacja! Mniej tu niż na New Hope tego dziwacznego, pokręconego klimatu, więcej klasycznie thrashowego grania wyraźnie inspirowanego Metallicą i ani trochę nie gorszego! Potężny ciężar, wyrafinowane, dojrzałe kompozycje- muzycznie i wokalnie MIAZGA!<br/>
Jakim cudem ten zespół nie zdobył nawet ułamka popularności na jaką zasługiwał?<br/>
Dla zainteresowanych (mam szczerą nadzieję, że tacy się znajdą)- obie demówki i A New Hope można za darmo i zupełnie legalnie ściągnąć z [link widoczny dla zalogowanych]- basisty Amboog-a-Lard, później znanego z zespołu... Marilyn Mansona (jako Twiggy Ramirez).</t>
Jakim cudem ten zespół nie zdobył nawet ułamka popularności na jaką zasługiwał?<br/>
Dla zainteresowanych (mam szczerą nadzieję, że tacy się znajdą)- obie demówki i A New Hope można za darmo i zupełnie legalnie ściągnąć z [link widoczny dla zalogowanych]- basisty Amboog-a-Lard, później znanego z zespołu... Marilyn Mansona (jako Twiggy Ramirez).</t>