Fear Factory - The Industrialist

Wszystko o płytach 2012 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Kamilbolt

Fear Factory - The Industrialist

Post autor: Kamilbolt »

01. The Industrialist02. Recharger03. New Messiah04. God Eater05. Depraved Mind Murder06. Virus Of Faith07. Difference Engine08. Dissemble09. Religion Is Flawed Because Man Is Flawed10. Human Augmentation11. Blush Response (Difference Engine) [deluxe digibook bonus]12. Landfill [deluxe digibook bonus]
Zapamiętajcie dzień 5 czerwca 2012 roku, albowiem Skynet metalu dowodzony przez terminatorów serii T-1000 Burtona C. Bella i Dino Cazaresa zaatakują ludzkość po raz ósmy. Będzie to zarazem pierwszy koncepcyjny album w ich karierze.
Bella słów kilka o liryce:
"Główny bohater to ucieleśnienie wszelkich gałęzi przemysłu w formie robota, do którego powstania przyczyniły się zdobycze mechaniki, nauki i rozwoju technologicznego.
Z każdym mijającym dniem gromadzi wspomnienia i zaczyna odczuwać. Poprzez obserwację i naukę, wstępuje w niego wola istnienia. To, co miało pomóc ludzkości, staje się jej zagładą".
Brzmi, jak wstęp do historii opowiedzianej na ich pierwszych albumach.
Na zachętę sample do premierowego singla:

oraz oficjalny trailer albumu:

Czy Burton myli się w którymkolwiek punkcie? Myślę, że nie.
Awatar użytkownika
firesoul

Post autor: firesoul »

Mój pies ma urodziny 5 czerwca. Na pewno zapamiętam!
Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

Świetny trailer.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

firesoul pisze:Mój pies ma urodziny 5 czerwca. Na pewno zapamiętam!
Awatar użytkownika
berba

Post autor: berba »

On też pewnie (sz)czeka na nowe FF
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

Wiadomo przynajmniej, komu już możemy podziękować za dyskusję w temacie
Awatar użytkownika
KingOdin

Post autor: KingOdin »

5 czerwca jestem na wyjeździe i nie będę miał dostępu do neta. Ominie mnie premiera. Życie nie jest sprawiedliwe...
ins4nity

Post autor: ins4nity »

@edit
cofam.
nie obrażając nikogo; nie uważacie, że wszystko zmierza do momentu, w którym kapele odstawią gitary, zamieniając je na syntezatory, a na garach będzie grał automat?
Sama muzyka wpada w ucho. nie potrafię ocenić jej od strony technicznej i jakościowej. Dla mnie, słucha się przyjemnie, dobrze, z wykopem, ciekawie.
Pozostaje tylko niesmak, że do muzyki metalowej wkrada się taki mix technologiczny..
Czy metal nowoczesny 'industrialny'' to ciagle metal ?...
To tak jak z prowadzeniem samochodu. Obecnie wszelkie wspomagajki typu abs, kontrola trakcji, czujnik pasa ruchu, czujnik odległści itp, zamontowane w nowych autach pomagają w prowadzeniu. t się zgodzę. Ale czy osoba, której samochód sam odmierzy odległość od pasa, czy znajdzie najoptymalniejszą trasą na miejsce parkowania i sam wykona manewr, na prawdę potrafi prowadzić ? Gdzie przyjemnośc z jazdy? Do czego to zmierza?
Awatar użytkownika
KingOdin

Post autor: KingOdin »

Nie wiem, ale jeśli tak ma być to ja mówię stanowcze NIE.
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

ins4nity pisze:@editcofam.nie obrażając nikogo; nie uważacie, że wszystko zmierza do momentu, w którym kapele odstawią gitary, zamieniając je na syntezatory, a na garach będzie grał automat?Sama muzyka wpada w ucho. nie potrafię ocenić jej od strony technicznej i jakościowej. Dla mnie, słucha się przyjemnie, dobrze, z wykopem, ciekawie.Pozostaje tylko niesmak, że do muzyki metalowej wkrada się taki mix technologiczny..Czy metal nowoczesny 'industrialny'' to ciagle metal ?...To tak jak z prowadzeniem samochodu. Obecnie wszelkie wspomagajki typu abs, kontrola trakcji, czujnik pasa ruchu, czujnik odległści itp, zamontowane w nowych autach pomagają w prowadzeniu. t się zgodzę. Ale czy osoba, której samochód sam odmierzy odległość od pasa, czy znajdzie najoptymalniejszą trasą na miejsce parkowania i sam wykona manewr, na prawdę potrafi prowadzić ? Gdzie przyjemnośc z jazdy? Do czego to zmierza?
Kompletnie nie rozumiem o co chodzi. Kto powiedział, że w metalu industrialnym na instrumentach nie grają ludzie? Kto mówi o tym, żeby odstawiać gitary i zastępować je syntezatorami? Nie wiem, o jakim industrialnym metalu piszesz. Albo źle rozumiesz indsutrialny metal, albo to ja źle zrozumiałem Twojego posta. Oczywiście industrialny metal to nadal metal.

Wróć do „Płyty 2012”