Kreator, Morbid Angel, Nile - Warszawa + Krk

Info, relacje, zdjęcia, komentarze. Szalejcie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Ja zobaczyłem tylko dwa kawałki FBF, bo większość ich setu stałem w kolejce do klubu
Ale te dwa kawałki, które zdążyłem zobaczyć w zupełności mi wystarczyły. Nile faktycznie za mało zagrali przez awarię prądu - ale na 20 koncertów Progresji, na jakich byłem w tym roku to był pierwszy z taką awarią. Widocznie plan koncertu był na tyle napięty, że nie pozwolono im na zagranie "straconych" kawałków. Ale wypadli świetnie. Tak samo Morbid Angel - ich występ głównie spędziłem w młynie, więc nie bardzo zwracałem uwagę na to co działo się na scenie. Ale Vincent rzucał kilka "ooo" w stronę publiczności
A na Kreatorze już byłem wypompowany z siły, więc obejrzałem sobie ich występ na spokojnie. Koncert zdecydowanie lepszy niż ten z 2010 roku (chyba). Świetny dobór kawałków - zabrakło mi tylko "Black Sunrise". I fajny pomysł z tym filmikiem puszczonym przed samym występem Kreatora.
Progresja faktycznie jest na zadupiu, zresztą ostatnio słuchałem wywiadu z szefem klubu. Sam przyznał, że takie miejsce jest lepsze niż kluby w centrum miasta - przynajmniej nie trzeba prowadzić batalii z mieszkańcami pobliskich osiedli. Poza tym do Progresji mam 10 minut jazdy autobusem, więc dla mnie to zdecydowanie najlepszy klub na koncerty w Warszawie
I w kwestii nagłośnienia w zgadzam się z Kostkiem.
Voltan

Post autor: Voltan »

ja akurat mieszkam na drugim końcu wawy i dojazd komunikacją do Pro zajmuje mi jakieś 80-90 minut, ale się przyzwyczaiłem przez 6 lat prawie codziennie jeżdżąc na WAT na studia
Olej

Post autor: Olej »

ja jebe, to ja tyle ostatnio z konina do lodzi na muse jechalem...

Post autor: Voltan »

taki lajf w big siti
edit: ale jak odpalą drugą linię metra, to będę pewnie w jakieś 40 dojeżdżał... tyle że to pewnie nastąpi za jakieś 20 lat
Awatar użytkownika
LordAlvar

Post autor: LordAlvar »

Byłem w Krakowie.
Na FBF się niestety spóźniłem i zdążyłem obczaić jedynie 2 ostatnie kawałki więc nie mam raczej zdania.
Nile zagrało zajebiście, pod sceną totalny kocioł, dobór kawałków też spoko.
Wreszcie udało mi się po kilku podejściach w życiu obejrzeć Morbid Angel. Koncert marzenie, niesamowita energia na scenie i pod sceną, świetny kontakt z publiką Vincenta.
W sumie usłyszałem te kawałki co chciałem usłyszeć, więc jeśli chodzi o setlistę to nie mam absolutnie zastrzeżeń.
Jeśli chodzi o Kreatora to niezbyt przepadam za tym zespołem ale obejrzeć było warto i myślę też, że fani sądząc po reakcji i wypowiedziach po występie byli raczej zadowoleni.
Do klubu i organizacji zastrzeżeń większych nie mam. Kible ok, zapalić też było gdzie, pod sceną miejsca i na scenie było dość, dojazd i powrót też raczej bezproblemowy chociaż klub jest na zadupiu. Tylko z cenami browarów to było kurwa jakieś nieporozumienie.

Post autor: firesoul »

LordAlvar pisze:chociaż klub jest na zadupiu.
Wypraszam sobie, jest prawie pod moim domem
Sebol

Post autor: Sebol »

IMO spoko miejscówa, blisko do bulwaru nad Wisłą i oczywiście do \m/ Kaziemierza \m/
No i czemu nie pofatygowałeś się na tak zajebiaszczy koncert skoro miałeś go pod samym nosem?

Post autor: firesoul »

Sebol pisze:blisko do bulwaru nad Wisłą i oczywiście do \m/ Kaziemierza \m/
Kazimierz<<<<< Podgórze
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

LordAlvar pisze:Jeśli chodzi o Kreatora to niezbyt przepadam za tym zespołem ale obejrzeć było warto i myślę też, że fani sądząc po reakcji i wypowiedziach po występie byli raczej zadowoleni.
Nie byłem na koncercie w Krakowie, ale w Warszawie dali lepszy koncert niż wcześniej (kiedy byli supportowani przez Caliban i Eluveitie).

Post autor: Sebol »

firesoul pisze:A kto mówi że się nie pofatygowałem?
firesoul pisze:Sebol napisał:blisko do bulwaru nad Wisłą i oczywiście do \m/ Kaziemierza \m/Kazimierz<<<<< Podgórze
Sebol pisze:blisko do bulwaru nad Wisłą i oczywiście do \m/ Kaziemierza \m/
Pod jakim względem?
A co do tego, że klub leży na zadupiu, przecież wystarczy przejść przez most i jest się praktycznie w centrum