Brutal thrash i death/thrash metal

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Nie pamiętam czy było o tych panach z Belgii działających pod szyldem
Schizophrenia
w tym temacie, w każdym razie warto się zapoznać, bo to wysokiej próby staroszkolny brutalny thrash nierzadko zapuszczający się na death metalowe terytoria. Ale wbrew temu, co może sugerować nazwa, wcale nie jest to hołd oddany drugiemu albumowi pewnego zespołu z Brazylii. Jeśli już to prędzej hołd całej scenie thrash i death metalowej z przełomu lat 80. i 90. Mnie słucha się tego wybornie.
Na koncie Schizophrenia ma prężną epkę "Voices" z 2020 r. oraz tegoroczny pełniak "Recollections of the Insane" (równie dobry, albo jeszcze lepszy). 7 lutego 2023 r. ma się natomiast pokazać epka z coverami pt. "Chants of the Abyss".
https://www.youtube.com/watch?v=nvnrXxZ2fUU
https://www.youtube.com/watch?v=PCkM67sdQBM
Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

Znam. Widzialem nawet.

Re: Brutal thrash i death/thrash metal

Post autor: Est »

Pojawił się bardzo dobry debiut w gatunku death/thrash metal - amerykańska grupa Deceptor, której debiuntacki materiał pojawił się pod skrzydłami Dying Victims Productions. Na "Reign of Terror" grupa nawiązuje do wczesnej death/thrash metalowej sceny.

Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

"Street General" choc mi sie podoba, to mi sie tez z czyms innym kojarzy, tylko jeszcze nie odkrylem z czym.
Awatar użytkownika
KingOdin

Post autor: KingOdin »

Dla mnie ten album to jak nieprzydatny album na studiach, czyli 3xZ - zakuć, zdać, zapomnieć