Budka Suflera
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
Budka Suflera
Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...
- SwordMaster
Re: Budka Suflera
toś teraz zasadził.... ta kapela powinna być w tym temacie o żenujących... w każdym okresie swojej działalnościWiwern pisze:Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...
odstępowała i to mocno , nie zmienia to jednak faktu , źe Cień ........ i Przechodniem........ to zajebiste płyty i klasyka polskiego rocka lat siedemdziesiątych / obok Breakout /Wiwern pisze:Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...
Przesłuchałem sobie płytę Cień Wielkiej Góry i... byłem w szoku. Nie spodziewałem się tego, że Budka grała jak progresywne Deep Purple. Nie wiem, co ich skłoniło do tego, by w przyszłości odwalać taką chałę. Pewnie kasa. Choć nie powiem, nagrali wiele wspaniałych piosenek z różnymi wokalistami.
IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE
IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE
Re: Budka Suflera
piciu6 pisze:Wiwern napisał:Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...odstępowała i to mocno , nie zmienia to jednak faktu , źe Cień ........ i Przechodniem........ to zajebiste płyty i klasyka polskiego rocka lat siedemdziesiątych / obok Breakout /
Wiwern pisze:Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
- Oenologist