Budka Suflera

...człowiek żyje, więc tutaj, w tym Dziale, możecie pisać o płytach z innych krain muzycznego świata.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Wiwern

Budka Suflera

Post autor: Wiwern »

Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...
Awatar użytkownika
SwordMaster

Re: Budka Suflera

Post autor: SwordMaster »

Wiwern pisze:Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...
toś teraz zasadził.... ta kapela powinna być w tym temacie o żenujących... w każdym okresie swojej działalności

Post autor: firesoul »

A to czemu?
Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek »

pierwszy winyl jaki zakupiłem w swoim życiu to była Budka Suflera. będąc dziecięciem przywiozłem z kolonii wymuszając w ten sposób zakup gramofonu, który był dawno obiecany
. toteż mam sentyment.
pierwszych pięć lubię. później już średnio.
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

Wiwern pisze:Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...
odstępowała i to mocno , nie zmienia to jednak faktu , źe Cień ........ i Przechodniem........ to zajebiste płyty i klasyka polskiego rocka lat siedemdziesiątych / obok Breakout /
Awatar użytkownika
DaNail

Post autor: DaNail »

A najlpeszy ich numer to "Nic nie może wiecznie trwać"

Post autor: Corpseone »

Przesłuchałem sobie płytę Cień Wielkiej Góry i... byłem w szoku. Nie spodziewałem się tego, że Budka grała jak progresywne Deep Purple. Nie wiem, co ich skłoniło do tego, by w przyszłości odwalać taką chałę. Pewnie kasa. Choć nie powiem, nagrali wiele wspaniałych piosenek z różnymi wokalistami.
IT SAYS NOTHING TO ME ABOUT MY LIFE
Stranger

Post autor: Stranger »

piciu6 pisze:Wiwern napisał:Jeśli na stronie o takim profilu dajemy już temat o Lady Pank, to nietaktem było by nie dać Budki Suflera, która to (co mniej wtajemniczonych zapewne by mocno zdziwiło) w połowie lat 70tych niewiele odstępowała stylistycznie od takiego np. Black Sabbath, Deep Purple, Led Zeppelin...odstępowała i to mocno , nie zmienia to jednak faktu , źe Cień ........ i Przechodniem........ to zajebiste płyty i klasyka polskiego rocka lat siedemdziesiątych / obok Breakout /
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Gość

Post autor: Gość »

"cień..." i "przechodniem..." to zajebiste płytki. już potem nie nagrali nic, co by przebiło te płytki.
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

Tylko Noc Komety.