Program do spisywania płyt
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
-
skullfucker skullfucker
Program do spisywania płyt
Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.
Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.
Wasze typy to:
Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.
Wasze typy to:
- pan_Heathen
Re: Program do spisywania płyt
ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytamiskullfucker skullfucker pisze:Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.Wasze typy to:
BUBETTO pisze:skullfucker skullfucker napisał:Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.Wasze typy to:ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytami
bez sensu, przynajmniej układam alfabetycznie, czy są to cd, vinyle czy taśmy demoskullfucker skullfucker pisze:Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.Wasze typy to:
a co jak kupisz nową (niekoniecznie nową) płytę, to robisz od nowa zdjęcia - no i w ogóle to chujowo wygląda - mało co idzie roczytać
I w jaki program wklejasz?BUBETTO pisze:ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytami
skullfucker skullfucker pisze:bez sensu, przynajmniej układam alfabetycznie, czy są to cd, vinyle czy taśmy demo
skullfucker skullfucker pisze:a co jak kupisz nową (niekoniecznie nową) płytę, to robisz od nowa zdjęcia
wcale nie - robię zdjęcia w dużej rozdzielczościskullfucker skullfucker pisze:no i w ogóle to chujowo wygląda - mało co idzie roczytać
no i poza tym jak komuś pokażę takie zdjęcie półki na której stoi prawie 50 płyt (oryginalnych!!!!!!) to robi większe wrażenie niż arkusz excel'a
a demówki - single - coś co nie wychodziło na cdpan_Heathen pisze:może na takie rozwiazania sie zdecydujesz:http://rateyourmusic.com/http://www.musik-sammler.de/
Kirk pisze:BUBETTO napisał:ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytamiI w jaki program wklejasz?
Adobe PhotoshopBUBETTO pisze:ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytami
Whereisit , jest do plyt z danymi ale audio tez sie daje, wkladasz plyte do napedu, on chwile skanuje, od razu zapisuje jako kolejny nosnik ma export do excela, pare fajnych funkcji jak flagowanie plyt np flagujesz sobie plyty na polce czerwona flaga, na regale z lewej zielona, flagi opisujesz, potem mozna szukac czy sortowwac przez flagi etc.skullfucker skullfucker pisze:Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.Wasze typy to: