Program do spisywania płyt

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

skullfucker skullfucker

Program do spisywania płyt

Post autor: skullfucker skullfucker »

Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.
Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.
Wasze typy to:
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

może na takie rozwiazania sie zdecydujesz:
http://rateyourmusic.com/
http://www.musik-sammler.de/
BUBETTO

Re: Program do spisywania płyt

Post autor: BUBETTO »

skullfucker skullfucker pisze:Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.Wasze typy to:
ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytami

BUBETTO pisze:skullfucker skullfucker napisał:Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.Wasze typy to:ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytami
skullfucker skullfucker pisze:Bynajmniej nie idzie mi tu o te płyty zawrte na twardym dysku a te które stoją na regale.Do tej pory pisałem w excelu - i od kiedy przestałem pić to ten excel wygląda zbyt chujowo.Wasze typy to:
bez sensu, przynajmniej układam alfabetycznie, czy są to cd, vinyle czy taśmy demo
a co jak kupisz nową (niekoniecznie nową) płytę, to robisz od nowa zdjęcia - no i w ogóle to chujowo wygląda - mało co idzie roczytać
Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

BUBETTO pisze:ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytami
I w jaki program wklejasz?
BUBETTO

skullfucker skullfucker pisze:bez sensu, przynajmniej układam alfabetycznie, czy są to cd, vinyle czy taśmy demo
skullfucker skullfucker pisze:a co jak kupisz nową (niekoniecznie nową) płytę, to robisz od nowa zdjęcia
skullfucker skullfucker pisze:no i w ogóle to chujowo wygląda - mało co idzie roczytać
wcale nie - robię zdjęcia w dużej rozdzielczości
no i poza tym jak komuś pokażę takie zdjęcie półki na której stoi prawie 50 płyt (oryginalnych!!!!!!) to robi większe wrażenie niż arkusz excel'a

pan_Heathen pisze:może na takie rozwiazania sie zdecydujesz:http://rateyourmusic.com/http://www.musik-sammler.de/
a demówki - single - coś co nie wychodziło na cd
BUBETTO

Kirk pisze:BUBETTO napisał:ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytamiI w jaki program wklejasz?
BUBETTO pisze:ja po prostu robię zdjęcie półeczki z płytami
Adobe Photoshop

Post autor: sarcofag »

Whereisit , jest do plyt z danymi ale audio tez sie daje, wkladasz plyte do napedu, on chwile skanuje, od razu zapisuje jako kolejny nosnik ma export do excela, pare fajnych funkcji jak flagowanie plyt np flagujesz sobie plyty na polce czerwona flaga, na regale z lewej zielona, flagi opisujesz, potem mozna szukac czy sortowwac przez flagi etc.

Post autor: Atreju »

Mam spis w Wordzie. Alfabetycznie ułożone oryginalne CD, promosy i kasety magnetofonowe.