Na co zwracam najmniej uwagi...

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

Bas jest jak zdrowie z fraszki Kochanowskiego. Jego brak czy złe nagranie (jak np wywalenie do przodu) potrafi mocno przeszkadzac, jak jest ok, to sie o nim nie mysli
Awatar użytkownika
Strati

Post autor: Strati »

Bobek pisze:E tam, bas jest ważny i tyle.Zresztą nie wyobrażam sobie muzyki bez gitar, perki, wokalu czy basu.
Ale tu nie biega o to, bez czego może istnieć muzyka, tylko co nie przykuwa naszej uwagi
Swoją drogą kiedyś rozmawiałam z pewną gotką, która mówiła, że nie znosi brzmienia perkusji. Tylko nie wiem czy słuchała electro, czy była po prostu głupia
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Tylko nie wiem czy słuchała electro, czy była po prostu głupia
Pewnie jedno i drugie,
Awatar użytkownika
mrSin

Post autor: mrSin »

Strati pisze:Swoją drogą kiedyś rozmawiałam z pewną gotką, która mówiła, że nie znosi brzmienia perkusji. Tylko nie wiem czy słuchała electro, czy była po prostu głupia
Teraz to ja już tylko czekam na spotkanie z metalem, który nie znosi metalu bo są gitary i Ci panowie nieładnie krzyczą
Wiwern

Post autor: Wiwern »

Na teksty zwracam raczej uwagę - nieraz mi nie podchodzą, zwłaszcza, jak są takie próbująca na siłę być reflekcyjne na temat "rzeczywistości" i sie w nich mnoży słów typu "społeczności", "rzeczywistości", "biurokracji", "komercji, intencji, codzienności, sprawiedliwości". Takich nie lubię, ale to jest w sumie związane z tym, że nie lubię takiej "rapowej" muzyki.
Tak w sumie, to nie ma rzeczy, na którą bym nie zwracał nigdy uwagi. Zwracam na wszystko - na grę każdego instrumentu, na teksty, na wokale, na oprawę graficzną... inną sprawą jest, czy są kategorie, w których mam jakieś uprzedzenia - i tu przyznam, że chyba wszystkie - zarówno wokal, okładka, jak i gra gitar może mi się "nie spodobać", ale staram się na każda płytę patrzeć całościowo.

Post autor: Stranger »

Na teksty zwracam raczej uwagę - nieraz mi nie podchodzą, zwłaszcza, jak są takie próbująca na siłę być reflekcyjne na temat "rzeczywistości" i sie w nich mnoży słów typu "społeczności", "rzeczywistości", "biurokracji", "komercji, intencji, codzienności, sprawiedliwości". Takich nie lubię, ale to jest w sumie związane z tym, że nie lubię takiej "rapowej" muzyki.
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
Wiwern

Post autor: Wiwern »

A co to ma wspólnego z Katem?!

Wróć do „Metalowy światek”