Klasyczne zespoły...

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Oenologist

Klasyczne zespoły...

Post autor: Oenologist »

...których nie mamy na CD i jest nam z tego powodu wstyd.
Czyli płyty, które KAŻDY powinien mieć na oryginale, ale z różnych powodów (najczęściej głupota, ale także i złe priorytety płytowe) ich nie ma.

Post autor: Atreju »

Nie mam żadnej płyty, kasety i niczego zespołu Motorhead.
Powód jest jeden - uważam ten zespół za gówno przeokrutne.
Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

Running Wild nie mam i się z tego powodu bardzo cieszę. Brrr....
Chciałbym to samo powiedzieć o Iron Maiden, ale mam na półce dwie płyty. Dodam, że na szczęście obie bez Bruce'a.
Motorhead nie mam i nie planuję mieć. Slayer nie mam, ale wkrótce jedną mieć będę. Prawdopodobnie opchnę na allegro.
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Nie mam 9 albumów studyjnych Motörhead. Posiadam tylko 11 pozostałych i jest mi z tego powodu wstyd. Do końca 2009 muszę to nadrobić.
Poza tym jest sporo płyt, które powinienem mieć i za które muszę się w końcu zabrać (np. Pilgrimage Zed Yago, oba Sanctuary, oba The Sins Of The Beloved).
Są też zespoły, gdzie muszę uzupełnić dyskografię (Testament - brakuje mi Demonic, Sodom - nie mam 3 płyt, DIO - tak samo, Sabbath - w sumie połowa płytek).
Najgorsze braki to w moim odczuciu nieposiadanie ani jednej płyty jakiegoś dobrego zespołu, który lubię. Są to np. Neurosis, Down, Electric Wizard.
Awatar użytkownika
benek

Post autor: benek »

chyba nie o to Oenowi chodziło...............
ja zapodam z innej strony : imo każdy powinien mieć jakąś płytę lub najlepiej kilka Black Sabbath z Ozzem rzecz jasna. bo to klasyka nad klasykami itd....nie mam żadnej na orginale. z Martinem i Dio to wszystkie
.
Awatar użytkownika
Oenologist

Post autor: Oenologist »

O właśnie. BS mam kilka pierwszych, potem kilka z Dio...Ale na przykład nie mam nic King Crimson, AC/DC i Led Zeppelin tylko na kasetach, brak podstawowych pozycji z dyskografii Deep Purple...

Post autor: Atreju »

benek pisze:imo każdy powinien mieć jakąś płytę lub najlepiej kilka Black Sabbath z Ozzem rzecz jasna. bo to klasyka nad klasykami itd....
A jak nienawidze Black Sabbath, drażni mnie Ozzy, który jest jednym z największych wokalnych beztalenci na świecie to też powinienem mieć, żeby się przypodobać ogółowi, nawet, jeśli to jest pozerstwo?
Powinien... to każdy mieć takie płyty, jakie lubi, a nie jakie wypada mieć.
Awatar użytkownika
benek

na kasetach to mam King Crimson, ejsi, cepów, floydów i generalnie wszystko co ważne z tamtych lat ale na CD już nie powielałem. nie dlatego ze nie miałem na to kasy. sam nie wiem. chyba dlatego że wolałem wydać na nowości których więcej bym słuchał.
Awatar użytkownika
benek

Atreju pisze:A jak nienawidze Black Sabbath, drażni mnie Ozzy, który jest jednym z największych wokalnych beztalenci na świecie to też powinienem mieć, żeby się przypodobać ogółowi, nawet, jeśli to jest pozerstwo?
ja nienawidzisz to oczywiste że nie kupujesz pod żadnym pozorem a jak ktoś Ci coś takiego daje w prezencie to zajebujesz takiemu delikwentowi konkretnego kopala. takiego aby wkrótce odryto ślady życia na jakiejś odległej planecie
Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

Atreju pisze:Powinien... to każdy mieć takie płyty, jakie lubi, a nie jakie wypada mieć.
Racja.
I takie jak lubię posiadam, mając ogół i poklask w.. dupie.

Wróć do „Metalowy światek”