Cirith Ungol

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Neckbreaker

Cirith Ungol

Post autor: Neckbreaker »

Zauważyłem, że na forum są fani Manilla Road, więc pewnie znajdą się też miłośnicy Cirith Ungol. Jest to stary zespół z USA, o bardzo skromnej, a zarazem bardzo smakowitej dyskografii.
Podobnie jak w przypadku niektórych kapel (np Mercyful Fate) wokal jest tutaj przeszkodą dla pewnej części słuchaczy. Nie ukrywam, że głos Tima Bakera czasami również mnie razi (zwłaszcza na albumie King of the Dead, który mimo wszystko lubię).
Najbardziej podoba mi się pierwsza płyta - Frost And Fire, ale każdą uważam za niezłą porcje epickiego heavy metalu.
Ktoś słucha?

Post autor: progmetall »

Mam trzy płyty : One foot In Hell , King Of The Dead oraz Frost And Fire.
Mi najbardziej pasuje trójka.
Atreju

Post autor: Atreju »

Uwielbiam. Wielka legenda epic metalu. Najbardziej sobie cenię 'One foot in hell". Nigdy mi wokal Bakera nie przeszkadzał, tak jak nie przeszkadzał mi nigdy wokal Sheltona z Manilli, któremu też często się obrywa za "miauczenie".
Neckbreaker

Akurat do Sheltona nie mam najmniejszych zastrzeżeń, jego głos jest jak najbardziej ok.

Post autor: Ivanhoe »

Jeden z moich ulubionych zespołów, mam wszystkie płyty na CD i wielbię je bezgranicznie. Najlepszy album to chyba King Of The Dead, choć każdy w ich dorobku prezentuje wysoki poziom.
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

Lubię i wokal mi tak bardzo nie przeszkadza, choć kiedyś z tym gorzej było
Najbardziej mi się podoba King Of The Dead, choć debiut bardzo niewiele z tyłu.
Awatar użytkownika
progmetall

Post autor: progmetall »

Ivanhoe pisze:Jeden z moich ulubionych zespołów, mam wszystkie płyty na CD .
Ja jak piszę ,że mam dane płyty omawianego zespołu to samo przez się rozumie ,że mowa o oryginałach.
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

Ale nie dla wszystkich posiadanie dyskografii = posiadanie oryginałów. Dlatego też wybieram pośredni wariant, czyli piszę "mam na CD", albo "mam na półce". Mpchujek na półce raczej nie postawisz.
Neckbreaker

Ivanhoe pisze:Ale nie dla wszystkich posiadanie dyskografii = posiadanie oryginałów. Dlatego też wybieram pośredni wariant, czyli piszę "mam na CD", albo "mam na półce". Mpchujek na półce raczej nie postawisz.
Wypalone na cd postawisz

Post autor: Raf »

Neckbreaker pisze:Ivanhoe napisał:Ale nie dla wszystkich posiadanie dyskografii = posiadanie oryginałów. Dlatego też wybieram pośredni wariant, czyli piszę "mam na CD", albo "mam na półce". Mpchujek na półce raczej nie postawisz.Wypalone na cd postawisz
Ivanhoe pisze:Ale nie dla wszystkich posiadanie dyskografii = posiadanie oryginałów. Dlatego też wybieram pośredni wariant, czyli piszę "mam na CD", albo "mam na półce". Mpchujek na półce raczej nie postawisz.
O, niektórzy "recenzenci" tak robią i wrzucają recki takich płyt na swój portal
.