Metalowy imidż - czyli bobry, tapiry i inne takie... :)

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

Raf pisze:piciu6 napisał:Raf napisał:piciu6 napisał:ale o co chodzi , bo się zgubiłem ? powaźnie pytam .Chodzi o te że rzekomo imidż Manowar to szczyt obciachu i tandety (ale to chyba ktoś mało zorientowany w muzyce metalowej może tak twierdzić) więc fotki mają pokazać, że wcale niekonieczne.rozumiem , trochę to krępujące , bo mój numero uno metalowe ,czyli Ozzy , w latach świetności ,był kwintesencją wszystkiego co najgorsze, ale takie są wymogi i juź , ale rozumiem teź ,źe dyskusja trwać musi .Jak się patrzy z dzisiejszego punktu odniesienia jak kiedyś wyglądały zespoły metalowe można się rzeczywiście pośmiać i poobrzucać od tandety itp ale przecież jak sam pamiętam w latach 80-tych szczególnie w pierwszej połowie nie budziło to aż takiej reakcji. Inne były czasy, ówczesne fryzury i ubiory zwykłych ludzi dziś także wydają się być tandetne, choć wtedy były szczytem mody.
piciu6 pisze:Raf napisał:piciu6 napisał:ale o co chodzi , bo się zgubiłem ? powaźnie pytam .Chodzi o te że rzekomo imidż Manowar to szczyt obciachu i tandety (ale to chyba ktoś mało zorientowany w muzyce metalowej może tak twierdzić) więc fotki mają pokazać, że wcale niekonieczne.rozumiem , trochę to krępujące , bo mój numero uno metalowe ,czyli Ozzy , w latach świetności ,był kwintesencją wszystkiego co najgorsze, ale takie są wymogi i juź , ale rozumiem teź ,źe dyskusja trwać musi .
Raf pisze:piciu6 napisał:ale o co chodzi , bo się zgubiłem ? powaźnie pytam .Chodzi o te że rzekomo imidż Manowar to szczyt obciachu i tandety (ale to chyba ktoś mało zorientowany w muzyce metalowej może tak twierdzić) więc fotki mają pokazać, że wcale niekonieczne.
piciu6 pisze:ale o co chodzi , bo się zgubiłem ? powaźnie pytam .
dokładnie , wszystkie elementy ,które dzisiaj wywołują zaźenowanie ,wtedy były szczytyem ochów i achów , pamiętam doskonale ....pamiętamy , jaką to stanowiło przeciw wagę dla naszej siermięźnej rzeczywistości .
Teraz jest xcałkowicie inny punkt odniesienia ,no i nie ma wyrobów czekoladopodobnych ,ani Azylu P.
Kirk

Post autor: Kirk »

piciu6 pisze:nie ma wyrobów czekoladopodobnych
I mojego ulubionego bloku.
slaviron

Post autor: slaviron »

Ciekawa dyskusja, tyle że to temat o Iron Maiden. :offtopic:
metalofil

Post autor: metalofil »

evildead pisze:metalofil napisał:Jak dla mnie:Iron Maiden 7/10Killers 6/10The Number Of The Beast 9/10Piece Of Mind 8/10Powerslave 9/10Somewhere In Time 8/10Seventh Son Of The Seventh Son 10/10No Prayer For The Dying 6/10Fear Of The Dark 6/10The X Factor 6/10Virtual XI 2/10Brave New World 8/10Dance Of Death 6/10A Matter Of Life And Death 7/10I tyle;) Można mnie nazwać fanem IM, ale coraz mniej wiernym => chyba tylko SSOTSS nigdy mi się nie znudzi;)no nie wiem...zastanów się jeszcze
metalofil pisze:Jak dla mnie:Iron Maiden 7/10Killers 6/10The Number Of The Beast 9/10Piece Of Mind 8/10Powerslave 9/10Somewhere In Time 8/10Seventh Son Of The Seventh Son 10/10No Prayer For The Dying 6/10Fear Of The Dark 6/10The X Factor 6/10Virtual XI 2/10Brave New World 8/10Dance Of Death 6/10A Matter Of Life And Death 7/10I tyle;) Można mnie nazwać fanem IM, ale coraz mniej wiernym => chyba tylko SSOTSS nigdy mi się nie znudzi;)
W tym problem, że tu rozmawiamy o muzyce, nie o wizerunku kapeli, więc nie rozumiem, czemu ma służyć tego rodzaju "ilustracja"
(Na marginesie: zresztą to i tak mało kiczowate stroje, nawet z perspektywy 20 lat
).
A w odniesieniu do tematu na temat bredni i kretynizmów - po raz kolejny proszę o czytanie moich postów ze zrozumieniem
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Nigdy mnie imidż charakterystyczny dla lat 80-tych nie drażnił i nie irytował. Kwestia odpowiedniego dystansu i podejścia do tematu z przymrużeniem oka. Poza tym taka była wtedy moda
Maideni nie wyróżniali się pod tym względem jakoś specjalnie ani na minus ani na plus.
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

Kirk pisze:Wytarczy wyjąć foto z naszych lat szkolnych i okaże się, że wszyscy byliśmy tandetni.Foto klasowe.. i moje koleżanki ze szkolnej ławy z tapirami na głowie! Bezcenne.No, ale taka była moda.
A w bobrowych gaciach ktoś jest?
Gość

Post autor: Gość »

Strati pisze:Stypan napisał:Może mi ktoś wytłumaczyć idiotyczne próby tłumaczenia plakatów i okładek Manowar, jakoby miały one stanowić swego rodzaju "stylizację"????? Co za bzdury, a co niby IM chodził w spandexie na codzień???Wydaje mi się, że wymyślanie scenicznego stroju a la Conan/ a la cokolwiek, jest tutaj mniejszym kiczem.
Stypan pisze:Może mi ktoś wytłumaczyć idiotyczne próby tłumaczenia plakatów i okładek Manowar, jakoby miały one stanowić swego rodzaju "stylizację"????? Co za bzdury, a co niby IM chodził w spandexie na codzień???
A la Conan??? Chyba a la Mega Hiper Ciota!!
Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

Posty zostały wydzielone.
Awatar użytkownika
Greebo

Post autor: Greebo »

Posty zostały podsumowane.
Awatar użytkownika
SwordMaster

Post autor: SwordMaster »