Metallica - Death Magnetic [2008]

Krążki killerskie i kompromitujące. Oryginalne i wtórne. Przełomowe i te, które duch czasów przegapił. Dyskutujcie bez wytchnienia.

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Raf

Post autor: Raf »

Ivanhoe pisze:ShadowX napisał:Wiele osób na świecie uważa, że w sferze brzmieniowej DM jest zwyczajnie spieprzony i ja się do tej grupy zaliczam.Bo taka jest prawda. Nie wiem jak można racjonalnie wytłumaczyć takie brzmienie:http://www.youtube.com/watch?v=DRyIACDCc1I
ShadowX pisze:Wiele osób na świecie uważa, że w sferze brzmieniowej DM jest zwyczajnie spieprzony i ja się do tej grupy zaliczam.
To przecież manipulacja, muzyka z CD brzmi zupełnie inaczej niż to na youtube, zripowałem sobie nawet CD do mp3 128 aby posłuchać też przez głośniczki kompa a i tak te empetrójki brzmią sto razy lepiej niż z youtube, a ja słucham muzyki a nie patrzę na jakiś kretyńskie wskaźniki analizatowa widma, które do niczego mi nie sa potrzebne w odbiorze płyty, kiedyś nie było analizatrorów widm, nawet komputerów nie było i nikomu to nie przeszkadzało w słuchaniu muzyki.

Post autor: piciu6 »

nawet komputerów nie było i nikomu to nie przeszkadzało w słuchaniu muzyki.
niestety , to wiele tłumaczy . Mój znajomy kiedyś mnie zaprosił na koncert do domu ,w dobrej wierze , też ja mu złego słowa na dzień dobry nie powiedziałem ,dopiero póżniej zaprosiłem go do siebię , taka wymiana wiedzy bez słów,bo on rozstawił sobie pięć jebanych głośniczków od kompa pod sufitem i myślał ,że ma multikino .

Post autor: Ivanhoe »

Raf pisze:To przecież manipulacja, muzyka z CD brzmi zupełnie inaczej niż to na youtube, zripowałem sobie nawet CD do mp3 128 aby posłuchać też przez głośniczki kompa a i tak te empetrójki brzmią sto razy lepiej niż z youtube
ja słucham muzyki a nie patrzę na jakiś kretyńskie wskaźniki analizatowa widma, które do niczego mi nie sa potrzebne w odbiorze płyty,
No i ok, słuchaj sobie. Ale niezależnie od Twojego podejścia fakt pozostanie taki, że maksymalne podgłośnienie materiału, obcięcie "góry"; spłycenie brzmienia to zdecydowanie NIE JEST przykład wysokiego standardu realizacji dźwięku.
Awatar użytkownika
Meltorm

Post autor: Meltorm »

No a jak wyjaśnicie to, że w teledysku do The Day... słuchając w tv na MTV też głośniki trzeszczą jak chuj? Z youtubea puszczają czy jak?
Ivanhoe

Post autor: Ivanhoe »

To tylko Raf Ci może wytłumaczyć.
Awatar użytkownika
mrSin

Post autor: mrSin »

Przez przypadek trafiłem w zeszły weekend do MM i proszę, wyprzedaż trumienek
tym sposobem za 100 mam całkiem niezgorsze wydanie "Death Magnetic".
hollowman

Post autor: hollowman »

mrSin pisze:Przez przypadek trafiłem w zeszły weekend do MM i proszę, wyprzedaż trumienektym sposobem za 100 mam całkiem niezgorsze wydanie "Death Magnetic".
to to z koszulką ?
Awatar użytkownika
mrSin

hollowman pisze:mrSin napisał:Przez przypadek trafiłem w zeszły weekend do MM i proszę, wyprzedaż trumienektym sposobem za 100 mam całkiem niezgorsze wydanie "Death Magnetic".to to z koszulką ?
mrSin pisze:Przez przypadek trafiłem w zeszły weekend do MM i proszę, wyprzedaż trumienektym sposobem za 100 mam całkiem niezgorsze wydanie "Death Magnetic".
Dokładnie
hollowman

Post autor: hollowman »

i co nosisz tą koszulke ? ;]
Awatar użytkownika
mrSin

Cholera, szkoda mi hehehe

Wróć do „Płyty”