Twierdza Gothenburg czyli melodyjna strona death metalu

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Istotnie. Wraca.
Co do nowego Arsis. Po 4 odsłuchach mogę potwierdzić swoje zadowolenie i usatysfakcjonowanie. Bardzo dobry i równy album. Melodyjniejszy i nieco lżejszy od poprzednich. Daleki od prostoty, ale też mniej techniczny niż to drzewiej bywało. Dwa kawałki udostępnione na myspace to nie był przypadek. Momentami faktycznie można odnieść wrażenie obcowania z nieco bardziej ciętym i dokurwionym power metalem
Nie przeszkadza mi to jednak.
kozak

Post autor: kozak »

Stranger pisze:Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale najlepszy zespół w historii MDM wracana na scenę - THE CROWN się reaktywowało! \m/
Jak bez Lindstranda to moga spierdalac
Stranger

Post autor: Stranger »

kozak pisze:Stranger napisał:Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale najlepszy zespół w historii MDM wracana na scenę - THE CROWN się reaktywowało! \m/Jak bez Lindstranda to moga spierdalac
Stranger pisze:Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale najlepszy zespół w historii MDM wracana na scenę - THE CROWN się reaktywowało! \m/
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
kozak

Wyjmij czopiki z uszu, nie tam się to wkłada.
Stranger

Post autor: Stranger »

kozak pisze:Wyjmij czopiki z uszu, nie tam się to wkłada.
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
kozak

A Opłatek to ciało Chrystusa.
Awatar użytkownika
Last Axeman

A panowie kończą offtop.
Awatar użytkownika
Last Axeman

Wprawdzie Soilwork niewiele ma ostatnio wspólnego z MDM, ale ze względu na pierwsze albumy news'a wrzucam tu.
"The Panic Broadcast" - taki tytuł nosić będzie kolejny krążek zespołu.
Bjorn "Speed" Strid jest na razie tajemniczy w kwestii jego zawartości muzycznej, zapewnia jednak, że ci którzy dźwięki serwowane przez Szwedów lubią, nie powinni być zawiedzeni. Po 3 letniej przerwie i nieobecności podczas płodzenia "Sworn to a Great Divide" (2007), przed dwoma laty do zespołu powrócił gitarzysta Peter Wichers, którego grę będzie można usłyszeć na nadchodzącym wydawnictwie. Data wydania póki co nie jest znana.
Awatar użytkownika
KingOdin

Post autor: KingOdin »

oj za Chiny po to nie sięgnę
ostatnio jakoś z mdm nic mnie nie zachwyciło
Awatar użytkownika
Last Axeman

Żeby to chociaż MDM jeszcze był