Twierdza Gothenburg czyli melodyjna strona death metalu
Moderatorzy: piciu6, Sanctified
- Last Axeman
Istotnie. Wraca.
Co do nowego Arsis. Po 4 odsłuchach mogę potwierdzić swoje zadowolenie i usatysfakcjonowanie. Bardzo dobry i równy album. Melodyjniejszy i nieco lżejszy od poprzednich. Daleki od prostoty, ale też mniej techniczny niż to drzewiej bywało. Dwa kawałki udostępnione na myspace to nie był przypadek. Momentami faktycznie można odnieść wrażenie obcowania z nieco bardziej ciętym i dokurwionym power metalem
Nie przeszkadza mi to jednak.
Co do nowego Arsis. Po 4 odsłuchach mogę potwierdzić swoje zadowolenie i usatysfakcjonowanie. Bardzo dobry i równy album. Melodyjniejszy i nieco lżejszy od poprzednich. Daleki od prostoty, ale też mniej techniczny niż to drzewiej bywało. Dwa kawałki udostępnione na myspace to nie był przypadek. Momentami faktycznie można odnieść wrażenie obcowania z nieco bardziej ciętym i dokurwionym power metalem
Nie przeszkadza mi to jednak.
kozak pisze:Stranger napisał:Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale najlepszy zespół w historii MDM wracana na scenę - THE CROWN się reaktywowało! \m/Jak bez Lindstranda to moga spierdalac
Stranger pisze:Nie wiem, czy ktoś już o tym pisał, ale najlepszy zespół w historii MDM wracana na scenę - THE CROWN się reaktywowało! \m/
Sebol pisze:Jakoś specjalnie nie przepadam za doom metalem zarówno za klasycznym jak np. Candelmass jak i za death/doom metalem wykonaniu np. Bolt Thrower.
- Last Axeman
Wprawdzie Soilwork niewiele ma ostatnio wspólnego z MDM, ale ze względu na pierwsze albumy news'a wrzucam tu.
"The Panic Broadcast" - taki tytuł nosić będzie kolejny krążek zespołu.
Bjorn "Speed" Strid jest na razie tajemniczy w kwestii jego zawartości muzycznej, zapewnia jednak, że ci którzy dźwięki serwowane przez Szwedów lubią, nie powinni być zawiedzeni. Po 3 letniej przerwie i nieobecności podczas płodzenia "Sworn to a Great Divide" (2007), przed dwoma laty do zespołu powrócił gitarzysta Peter Wichers, którego grę będzie można usłyszeć na nadchodzącym wydawnictwie. Data wydania póki co nie jest znana.
"The Panic Broadcast" - taki tytuł nosić będzie kolejny krążek zespołu.
Bjorn "Speed" Strid jest na razie tajemniczy w kwestii jego zawartości muzycznej, zapewnia jednak, że ci którzy dźwięki serwowane przez Szwedów lubią, nie powinni być zawiedzeni. Po 3 letniej przerwie i nieobecności podczas płodzenia "Sworn to a Great Divide" (2007), przed dwoma laty do zespołu powrócił gitarzysta Peter Wichers, którego grę będzie można usłyszeć na nadchodzącym wydawnictwie. Data wydania póki co nie jest znana.
- Last Axeman