książka o Nevermore

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

Właśnie otrzymałem książkę.
Wizualnie bardzo dobra robota! Kto nie zamówił niech żałuje.
Dzięki Tomek!
Atreju

Post autor: Atreju »

Też mam cynk, że Pan Złodziej przyniósł jakąś paczuszkę z Bydgoszczy
.
Sebol

Post autor: Sebol »

Także dostałem

Post autor: oblak »

Ja również.
Ale dopiero w czwartek będę mieć przyjemność się z nią zapoznać.
Niewykluczone, że na bieżąco będę sprawdzać kolejne krążki Nevermore...

Post autor: hollowman »

mam !
książunia jest piękniusia
Tomek/Nevermore

Post autor: Tomek/Nevermore »

no i stało się, wystarczyło, że info o ksiażce pojawiło się na Metal Mundus (pomijam nieaktualne informacje na Gigs News i Interii) - a już zasypano mnie mailami
do czego zmierzam - lada dzień wyczerpie mi się zasób książek... a jest jeszcze kilkanaście osób, które w październiku zamówiły książki, albo raczej wyraziły chęć nabycia i niejako zapomniały o tym; pomijam tu osoby, które zgłosiły że są zainteresowane i nabędą ksiażkę np w drugiej połowie listopada czy w grudniu, dla tychże sztuki sa odłożone, ale w pozostałych przypadkach będe zmuszony (przez życie) przekazać ksiażki tym, którzy ledwie co się dowiedzieli ale wpłacili kasę (ha, wczoraj dostałem nawet przekaz pocztowy! choć oficjalnie nigdzie swojego adresu nie podałem:)))
szykuje sie zatem dodruk... znacznie szybciej niż myślałem
oblak

Post autor: oblak »

Dziękuję za przesłanie książki.
Jutro się z nią zapoznam.

Post autor: Atreju »

Jestem w pierwszych rozdziałach, ale czyta się bardzo fajnie i płynnie. Nie jest to biografia serwująca jedynie suche fakty z historii podane jak na lekcji. Jakoś gładko to idzie, niemal jak dobra powieść przygodowa
Tomek/Nevermore

dobra moi mili... info dla tych co nie nabyli jeszcze ksiażki, a byliby zainteresowani: na dziś sprzedaż ksiażki wstrzymana (wszystkie sztuki, które mi zostały - a jest ich 8 - mają już przydzielonego właściciela, który albo lada moment wpłci, albo deklarował wcześniej, że zechce ksiażkę na koniec listopada lub w grudniu) - co do ewentualnego dodruku - jakąs decyzję podejmę w grudniu
Tomek/Nevermore

uwaga będzie druga książka:)))
pierwotnie miałem zamiar dorzucić teksty i tłumaczenia do "Wrogów rzeczywistości", ale rozrosła mi się ta ksiażka do tego stopnia, że nie było sensu dodawać liryków z 2 powodów: 1. cena, 2. objętość ksiązki i jej ogólny wygląd (600 stronicowa ksiażka wyglądałaby nieestetycznie, a ponadto - część drukarni ma ograniczenia gdy idzie o oprawę ksiązek - w niektórych jest jakaś górna granica, np. 300 albo 400, czy 450 stron)
ponieważ jednak poszczęściło mi (nam!) sie z drukarnią i wyszła ładnie wydana, niedroga książka - to wpadłem na pomysł, by drugą zrobić - ale nie tylko same teksty i ich tłumaczenia... ale całą poświęcić Warrelowi... stad tytuł "Wizjoner Dane" i obok tekstów i przekładów (tłumaczeń) zamierzam dać wprowadzenie o Warrelu-pisarzu (tu napiszę wprost - byłoby to trochę przerobione opracowanko, jakie jest w jednym z rozdziałow "Wrogów rzeczywistości"), zaś do każdej płyty dodane byłyby komentarze (zespolone rozważania jakie macie w pierwszej ksiażce, tyle że tu w formie zwartej- może trochę poszerzonej, w jednym ciągu w obrębie każdej płyty - i przy każdej płycie) - jak się orientuję - chyba nikt jeszcze czegoś takiego nie zrobił z lirykami w postaci książkowej... takie mam zamiary... tak zrobiona druga książka może być traktowana jako 2 cześć, ale też może funkcjonowac osobno! jako niezależne dziełko... i o to mi chodzi!
oszacowałem wstępnie... objętość takiego "czegoś" - 280 stron wychodzi... cena około 20 zł... to bez fotek, a można jeszcze fotki (nawet kolorowe) dorzucić (zależy ile miałaby ksiażka kosztować... 8 stron kolorowych fotek - to dodatkowe 5-6 zł/na sztuce, tu rzecz jest otwarta, rozważam dodanie chocby 4 kolorowych fotek... za 3 zł, czyli całosć zmieściłaby się w cenie 23 zł
ta druga ksiażka z lirykami będzie przedsięwzięciem jednorazowym, ilość sztuk limitowana (dla maniaków) i uzależniona od ilości chętnych... ale czas do namysłu - do 25 listopada