Vader

Tutaj zakładamy tematy o zespołach metalowych!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Kirk

Post autor: Kirk »

Drugi nowy kawałek.
Wersja demo.
http://www.vader.pl/mp-e.html
Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Sebol na Vadera (9 maja w Tramwaju z Chainsaw) też się wybierasz?
Sebol

Post autor: Sebol »

Last Axeman pisze:Sebol na Vadera (9 maja w Tramwaju z Chainsaw) też się wybierasz?
Pytanie
4ty raz na Vaderze, ale ich koncerty są na tyle dobre, że nigdy ich za wiele
Zresztą ciekaw jestem jak się spisuje nowy skład, zwłaszcza mnie interesuje jak się wpasował w kapelę Vogg
Awatar użytkownika
Last Axeman

Ja naturalnie będę również...po raz trzeci. Pierwszy raz byłem w 1999 jak grali w Wakansie - Docent za garami i Shambo na basie. Ciasno było jak cholera, ale koncert odstawili ognisty masakrycznie
Też ciekawym tego Vogga
W ogóle to Peter mógłby w końcu młodszych dopuścić do koryta i pozwolić im dorzucić trochę własnych pomysłów kompozytorskich do muzyki Vader. Trochę świeżości na pewno by nie zaszkodziło.
Sebol

Last Axeman pisze:Ja naturalnie będę również...po raz trzeci. Pierwszy raz byłem w 1999 jak grali w Wakansie - Docent za garami i Shambo na basie. Ciasno było jak cholera, ale koncert odstawili ognisty masakrycznieTeż ciekawym tego VoggaW ogóle to Peter mógłby w końcu młodszych dopuścić do koryta i pozwolić im dorzucić trochę własnych pomysłów kompozytorskich do muzyki Vader. Trochę świeżości na pewno by nie zaszkodziło.
Dokładnie, po tych dwóch kawałkach z przedprodukcji jakie zamieścili na stronie oficjalnej zanosi się na razie na odgrzewanego kotleta w stylu Revelations
Lubię Revelations, ale druga taka płyta już chyba nikomu nie jest potrzebna. Dlatego tak liczyłem na powiew świeżości w postaci dopuszczenia Vogga do komponowania, chyba jednak nic się nie zmieniło w tej kwestii. Dlatego obawiam się o poziom Necropolis, to może być zdecydowanie najsłabsza płyta jaką do tej pory nagrali, jeśli będzie na poziomie tych dwóch utworków które słyszałem...
Awatar użytkownika
Last Axeman

Jakoś przeżyłbym powtórkę z bardzo dobrego "Revelations". Oby tylko ta powtórka utrzymana była na poziomie podobnym co pierwowzór
Awatar użytkownika
Last Axeman

Juto koncert więc napieram sobie vaderowe starocie. Kurna w ogóle się nie zestarzały
Szkoda, że od kilku lat Peter i kompania kręcą się w koło. Pierwsze 3/4 płyty pokazały, że można za każdym razem grać inaczej, pozostając zarazem w obrębie pełnokrwistej death metalowej niszy. Teraz dostajemy jedynie porządnie odgrzewanego kotlety, które wprawdzie wciąż smakują niezgorzej lecz nie robią już tak dużego wrażenia na kubkach smakowych co "De Profundis" czy "Black to the Blind". Po prostu kubki się do tego smaku już dawno przyzwyczaiły
Sebol

The Beast był czymś nowym w ich dorobku to ludzie narzekali że za melodyjne. Na Impressions In Blood odgrzali stare kotlety, ludzie narzekają, że kręcą się w kółko. Ot taka ludzka natura
Btw. dla mnie The Beast >>>> Impressions. Mogliby na nowej płycie znów coś świeżego w muzę wpleść, ale po tym co do tej pory można było usłyszeć to dostaniemy jeszcze bardziej nieświeży kotlet niż na Impressions.

Post autor: Atreju »

Na "Impressions..." odgrzali kotlety? To kiedy niby grali z podkładami quasi-symfonicznymi?
Sebol

Atreju pisze:Na "Impressions..." odgrzali kotlety? To kiedy niby grali z podkładami quasi-symfonicznymi?
Rzeczywiście, strasznie ich tam dużo
Chodzi chłopczyku o riffy i ogólne aranże kawałków, prawie wszystkie już na wcześniejszych albumach były i to o wiele lepiej podane.

Wróć do „Zespoły”