Paragon - Force Of Destruction (2012)

Wszystko o płytach 2012 roku

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
Last Axeman

Post autor: Last Axeman »

Est pisze:A to ten materiał miał być nowoczesny, wręcz eksperymentalny, albo odkrywczy? No właśnie nie. Z tego co widzę, to ci, którzy się jarają to właśnie jarają się tym dlatego, że jest to granie w starym stylu, ale kopiące dupę i niesamowicie wpadające w ucho.
Zresztą od dawna stoję na stanowisku, że używanie argumentu wtórności w pejoratywnym znaczeniu odnośnie pozycji tradycyjnie metalowych jest nie na miejscu. Skoro ma być klasycznie to raczej musi być wtórnie, choć oczywiście jeżeli ktoś przy okazji przemyci coś tylko od siebie, co nie zaburzy klasycznego charakteru i nie obniży jego wartości, to tylko lepiej.
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Post autor: pan_Heathen »

Wytrzymałem minutę jednego kawałka. W tej minucie (Iron WIll) Sielck brzmi jakby przyszedł tam celowo położyc ten album. W życiu nie słyszałem tak fatalnego wokalu z jego strony. Asłuchalne. Bez odbioru.
Awatar użytkownika
Sanctified

Post autor: Sanctified »

A gdzie Ty w tej pierwszej minucie Sielcka słyszysz?
berba

Post autor: berba »

Może w mixach...
Chociaż nie zmienia to faktu że post pH wybitnie zalatuje kwasem.
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Piszecie, ze Sielck spiewa na tym albumie przeca. Czy to jest on czy ktos o podobnym do niego wokalu - jest fatalny.
edit: przeczytalem jeszcze raz, zle wywnioskowalem z Waszych postow wokalistę a głos podobny.
Alvacast

Post autor: Alvacast »

Babuszkin śpiewa tam od ładnych 15 lat i nie jest to thrashowy wrzask niestety -> dla niektórych.
Awatar użytkownika
Last Axeman

Babuszkin żadnym wybitnym śpiewakiem nie jest, ale do Paragon pasuje świetnie, tak samo jak Boltendahl do Grave Digger. A album podoba mi się już zajebiście
Awatar użytkownika
Voltan

Post autor: Voltan »

Last Axeman pisze:Babuszkin żadnym wybitnym śpiewakiem nie jest, ale do Paragon pasuje świetnie, tak samo jak Boltendahl do Grave Digger. A album podoba mi się już zajebiście
bardzo dobre porównanie
obaj powinni dawno wylecieć z metalu
Awatar użytkownika
Last Axeman

Ale nie ze swoich macierzystych zespołów
Awatar użytkownika
pan_Heathen

Last Axeman pisze:Babuszkin żadnym wybitnym śpiewakiem nie jest, ale do Paragon pasuje świetnie, tak samo jak Boltendahl do Grave Digger. A album podoba mi się już zajebiście
Swietny przykład. Słuchanie wokalu do kawałka "William Wallace" Grave Digger zawsze powoduje u mnie szczery śmiech. ten dowcip nigdy się nie nudzi