Albumy, które trzeba przetrawić

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
robpal

Albumy, które trzeba przetrawić

Post autor: robpal »

Wyjaśniam tytuł tematu -- chodzi mi o albumy, które z pierwszym obrotem (ba, kilkoma) kompletnie nie robiły na was wrażenia, nudziły, by po jakimś czasie zacząć kopać tyłek. Albumy, które jakoś podświadomie sprawiają, że chce się do nich wrócić, choć z pozoru wcale się nie podobają.
Chyba każdy w swojej karierze słuchacza miał takie doświadczenia, więc zbieram kandydatów
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Dla mnie ostatni album Volbeat - na początku straszne dno, a po długiej przerwie i powrocie jednak fajna płyta i znacznie lepsza od "Beyond Hell/Above Heaven". Tutaj mogę też dodać Danzig "V:Blackacidevil" - początkowo wkurw, bo to nie Danzig, a później zajebiście mi się wkręciła. Do tego grona mogę też dopisać KISS "Music From The Elder".
sonen

Post autor: sonen »

a w odwrotną stronę też można, tu by było łatwiej
Alvacast

Post autor: Alvacast »

Zacznę od dwóch klejnotów z zeszłego roku:
FALKENBACH - Asa
RHAPSODY OF FIRE - Dark Wings Of Steel
Awatar użytkownika
Frank

Post autor: Frank »

No najlepszym przykładem z mojego podwórka będzie na pewno "Dreaming Neon Black" Nevermore. Nie podobała mi się ta płytka z początku w ogóle. Jednak czymś przyciągała i wracałem do niej, aż wreszcie zatrybiło.
inne:
Candlemass - "From 13th Sun"
Slayer - "Diabolus In Musica"
Solitude Aeturnus - "Downfall"
Awatar użytkownika
robpal

O, Nevermore to dobry przykład. Mi kompletnie nie weszło na początku "Dead Heart in a Dead World". Akurat byłem świeżo po kopiącym cztery litery "Enemies of Reality", i porównując do tego jakaś bez poweru ta płytka się wydawała... Teraz za to miodzio.
Awatar użytkownika
Kamilbolt

Post autor: Kamilbolt »

U mnie np. "Ghost Opera" z repertuaru Kamelot.
Mieszane odczucia miałem także przy "Cannibalised" Biomechanical czy "Seasons of Tragedy" Benedictum.

Post autor: Karma »

Kamilbolt pisze:U mnie np. "Ghost Opera" z repertuaru Kamelot.
Ja tę płytę bardzo lubię, za to nie mogę przetrawić podróby Khana:/ Im dłużej go widzę i słyszę, tym bardziej mnie rozczarowuje.. może pora, by nadał własny styl zamiast robić kalkę.., bo ostatnia płyta cóż.. nie leży mi za wybitnie.
Awatar użytkownika
robpal

Przecież Karevik to klasa światowa
Awatar użytkownika
Voltan

Post autor: Voltan »

a ja zaryzykuję stwierdzenie, że ostatnia płyta jest jedną z najlepszych tego zespołu