Playlista

Ten dział jest poświęcony wszystkiemu, co wiąże się z naszą ulubioną muzyką. Newsy, ciekawostki, plotki, wydarzenia. Ile tylko dusza zapragnie!

Moderatorzy: piciu6, Sanctified

Awatar użytkownika
progmetall

Re: Playlista

Post autor: progmetall »

Kubeusz pisze: pt maja 15, 2026 6:30 am Pomału Saxony bo niebawem koncercicho, aktualnie Power & The Glory
Mój ulubiony Saxon, bardzo niedoceniany band. Może dlatego, że nie nagrali albumu, który stał się kamieniem milowym
Kubeusz

Post autor: Kubeusz »

progmetall pisze: pn maja 18, 2026 6:56 am
Kubeusz pisze: pt maja 15, 2026 6:30 am Pomału Saxony bo niebawem koncercicho, aktualnie Power & The Glory
Mój ulubiony Saxon, bardzo niedoceniany band. Może dlatego, że nie nagrali albumu, który stał się kamieniem milowym
Noo, oni większe koncerty chyba grają albo na festiwalach albo jako support jak ostatnio przed Judasami a tak to tylko kluby. A nagrali tyle dobra że głowa mała.
Awatar użytkownika
progmetall

Zero Hour - A Fragile Mind
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Headspace - I Am Anonymous

Odświeżyłem po latach i przypomniałem sobie jak doskonała to jest płyta.
Co Wilson tu wyśpiewuje to ja nie mam pytań.

Pamiętam, że miałem wielkie oczekiwania wobec następnej i się przeokrutnie zawiodłem :D
Awatar użytkownika
progmetall

robpal pisze: śr maja 20, 2026 7:26 am Headspace - I Am Anonymous

Odświeżyłem po latach i przypomniałem sobie jak doskonała to jest płyta.
Co Wilson tu wyśpiewuje to ja nie mam pytań.

Pamiętam, że miałem wielkie oczekiwania wobec następnej i się przeokrutnie zawiodłem :D
to prawda, płyta jest skrojona pod Wilsona, dwójki nie pamiętam
Awatar użytkownika
Moongleam

Post autor: Moongleam »

Voivod - Voivod - chcialbym niedlugo zobaczyc na zywo, a wczesniej widzialem tylko raz. Kiedys grali 2 razy w Poznaniu, ale akurat mi terminy nie pasowaly.
Torquemada - The Symbiothic Gods - z serii odswiezanie staroci - stary polski death metal. Grali pod Vadera. Widzialem ich kiedys na festiwalu i nazwa zespolu zupelnie wypadla mi z pamieci, ale Olej "to the rescue" i nawet niepytany znalazl mi recenzje tego festiwalu w jakims zinie, a co za tym idzie - przypomnial mi nazwe zespolu. A to w ogole nie jego klimaty. Musialo mu sie bardzo nudzic w pracy :P .
Amorphis - Borderland - musze przyznac, ze mi ladnie weszla, ale oczywiscie wiadomo, ze najlepsze czasy maja juz dawno za soba. Ale tak wlasnie sobie wyobrazam gre zespolow o pewnej ustalonej renomie - nic nowego, a jednak chce sie wracac.
Coroner - Dissonance Theory - bardzo udany powrot. Jestem lekko pozytywnie zaskoczony. A tak poza tym, to graja w takim dziwnym stylu - nie wiem jak go nazwac - klimatyczny thrash? Juz na tej skladance Coroner jakos tak wlasnie klimatycznie grali, chociaz tez inaczej niz na tej nowej.
Awatar użytkownika
piciu6

Post autor: piciu6 »

Tate - Operation Mindcrime III - Jeszcze drugi numer dawał nadzieję, rozbudowany, gęsty, z fajną końcówką ale potem snuje i smuty jednostajne tak więc nie przewiduję powrotu.

Teramaze - The Silent Architect - no tutaj się dzieje, ale kangury poniżęj poziomu "dobry" nigdy nie zeszli.
Awatar użytkownika
robpal

Post autor: robpal »

Blindead 23 - Deuterium

Bardzo udany powrót, brzmi dla mnie jak mieszanka Cult Of Luna i Katatonii (pewnie nie bez znaczenia jest fakt, że w zespole udziela się ich były gitarzysta :D ), a oba bandy lubię bardzo.
Awatar użytkownika
Est

Post autor: Est »

Nawet nie powrót a debiut, bo tak muzycy Blindead 23 chcą, żeby traktowano ten materiał (wspomnieli o tym w jednym z wywiadów). Świetna płyta, u mnie na ten moment najlepszy album na lokalnej scenie w 2026.
Awatar użytkownika
sebastian

Post autor: sebastian »

Wczoraj cały dzień Monstrosity + Monolord "Neverending" + pierwszy Iced Earth.